Kangasala Triathlon kilpaillaan pelkästään sunnuntaina – Simo Hillo muistuttaa, ettei aiheutuva tiesulku ole totaalinen

Kangasala Triathlon järjestetään ensi sunnuntaina 11. heinäkuuta. Lauantain 10.7. puolimatkan kisa on peruttu vähäisen osallistujamäärän takia. Kisakeskuksena toimii Vesaniemen uimaranta, josta triathlonit aloitetaan uinnilla.
Aamupäivästä kilpaillaan lasten triathlon. Kello 11 on kuntomatka, jonka aikana toivotaan kilpailijoiden huomioimista välillä Vesaniemi – Kuohunharjuntie – Herttualantie ja Tiihala. Tielle ei ole haettu sulkua, mutta liikenteenohjaus on paikalla. Kello 14 vuorossa on perusmatka.
Perusmatkan pyöräilyn aikana kello 14–16.30 Huutijärven ja Sahalahden välillä Sahalahdentiellä on viranomaisten luvalla 18 kilometrin tiesulku. Lisäksi suljettuina ovat Vesaniementie, Urheilutie ja Kunnantie sekä Kuohunharjuntie Kunnantien ja Huutijärven välillä.
Kilpailunjohtaja Simo Hillo muistuttaa, ettei kyse ole totaalisulusta, sillä julkinen liikenne, hälytysajoneuvoliikenne ja työhön liittyvä liikkuminen ovat mahdollisia. Muuten tarvittavasta liikkumisesta kuten kotimatkoista ainoaa reittiä voi sopia ottamalla yhteyttä turvapäällikkö Perttu Mukkalaan. Sulkujen tarkoituksena on turvata kilpailijoiden turvallisuus maantiellä.
Tiesulusta on tullut paljon yhteydenottoja, ja Hillo on pahoitellut tiedotuksen epäonnistumista. Siinä on noudatettu ely-keskuksen ohjeita.

– Jos on tarpeellinen meno, kulkeminen on mahdollista. Tienvarsilla on kylttejä muistuttamassa sulusta, ja vaihtoehtoiset reitit ilmoitetaan sunnuntaiaamuna ennen kisaa.