Luopioisten osuuspankkia ei saa lakkauttaa

Olen kuullut kylältä, että Kangasalan ja Luopioisten osuuspankki yhdistyisivät, mikä käytännössä tarkoittaa, että Luopioisten osuuspankki liitettäisiin Kangasalan osuuspankkiin. Tämä taas tarkoittaa sitä, että päätökset tehdään Kangasalla. Näinhän on käynyt esimerkiksi kaikissa tämän maan kuntaliitoksissa, missä pienempi kunta on liitetty isompaan.

En näe mitään syytä tällä hetkellä, miksi Luopioisten OP ei voisi jatkaa itsenäisenä pankkina. Pankki on vakavarainen ja tekee plusmerkkistä tulosta, ja ennen kaikkea sillä on vakiintunut uskollinen asiakaskunta.

Nyt olisi Luopioisten osuuspankilla mielestäni kasvun paikka, koska vanha perinteikäs Luopioisten säästöpankki ajautui toisten syliin ja niinhän siinä sitten kävi viimeinenkin Säästöpankin konttori suljettiin Luopioisissa. En minä, enkä usko, että kukaan muukaan toivoisi, että meidän OP:lle kävisi samoin.

Tämä on edelleen jo aiemminkin mainitsemaani haja-asutusalueiden alasajoa, jota johdetaan ylhäältä aina EU:sta lähtien. Saattaisin suhtautua tähän asiaan toisin, jos pankkien taholta rehellisesti vakuutettaisiin, että palvelu paranee, esimerkiksi Rautajärvelle tulee uusi toimipiste. Pankin asiakkailta toivoisinkin tämän lehden palstoilla kannanottoja tähän asiaan sekä pankkien johdolta, miksi tähän on tultu, mitä sitten, jos näin ei tehdä. Asiakkaidenkin olisi helpompi ymmärtää tehdyt ratkaisut.

Tämä asiahan kuulemani mukaan ratkaistaan osuuskuntakokouksessa syksyllä Honkalassa, mutta onhan tämä syytä miettiä perinpohjin ajoissa.

Hyvää kuumaa kesää,

Pentti Tuominen