Repe ja Romu aloittavat kierroksensa Pälkäneellä

Pirkanmaan Jätehuollon kuormurit Repe ja Romu ottavat maksutta kyytiinsä kodin vaaralliset jätteet, metalliromut sekä sähkölaitteet. Autot kiertävät Pälkäneellä 13.–20.7. Vuoden aikana kaksikko pysähtyy 17 kunnan alueella.

Repen ja Romun kyytiin kelpaavat jätteet kannattaa tarkistaa ennen pysäkille lähtemistä. Apua tähän saa Pirkanmaan Jätehuollon verkkosivuilta ja Roskakalenterista. Sieltä löytyvät myös kierroksen aikataulu, pysäkkien osoitteet sekä ohjeet miten Repellä ja Romulla toimitaan.

Muista turvavälit ja maskit

Pysäkillä on erityisen tärkeää huolehtia koronaturvallisuudesta. Älä tule paikalle sairaana, muista turvavälit, maskit ja muut terveysohjeet.

Viime vuonna kuormureilla oli 60 keräyspäivää (Pälkäne 4) ja 4300 asiakasta (Pälkäne 270). Koko 17 kunnan alueelta kyytiin saatiin lähes 55 100 kg kodin vaarallisia jätteitä (Pälkäne 4900 kg) ja 125 000 kg metalleja (Pälkäne 13 600 kg). Repe & Romu-kierros täydentää jäteasemien ja jätekeskusten palvelua. Myös ne ottavat kodin vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet maksutta vastaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?