Toripäiviä mennen tullen

Ihmiset olivat lähteneet mukavasti liikkeelle Luikalan kesätorille. Kuva: Laura Penttilä.

Viime lauantaina oli odotettu toripäivä Luikalassa työväentalolla. Etenkin kesäasukkaat ovat toivoneet kesäistä kohtaamispaikkaa, joita nyt epidemian –kenties suvantovaiheessa – on ollut mahdollista järjestää.

Edelleen osallistuminen vaatii huolellisuutta kaikilta järjestäjiltä ja osallistujilta. Tulevana lauantaina on Salmentaan entisen kansakoulun kentällä Palokuntapäivä ja Toripäivä. Järjestäjänä päävastuussa on palokunta, tosin SVPK oli myös viime viikolla Luikalassa kyläyhdistyksen torilla turvallisuusviestintää antamassa.

Pitkinä helteisinä päivinä jäi miettimään, ymmärretäänkö se, miten merkityksellistä työtä pelastuslaitokset oikeasti tekevät. VPK:t vielä vapaaehtoisesti! VPK:t hoitavat lähes kaikki maaseudun kylien tehtävät. Lähin vakinainen palokunta on Kangasalla.

Salmentaan torilla voi tarkistuttaa oman sammuttimensa ilmaiseksi ja tutustua VPK:n kalustoon, sekä harjoitella alkusammutusta. Kesätorin tapaan vatsan saa täyteen suolaisilla tai makeilla myyntituotteilla, käydä sumpilla ja munkeilla kahviossa HYP-areenan puolella. Myynnissä on ennakkotietojen mukaan savukalaa, hernekeittoa, muikkuja, marjoja, leivonnaisia ja ehkä vihtojakin. Ja jos et ole myynyt sitten viime vuoden hevostasi, tule laukkaamaan keppihevosradalle!

Arja Pahkasalo