Unikeko kruunattiin Kuohijoella – tänä vuonna kunnian sai kyläaktiivi Tarja Virtanen

Kuohijoki kuhisi taas elämää, kun vuoden 2021 Unikeko palkittiin perinteisessä kylätapahtumassa. Unikeon tittelin ja raikkaan aamukasteen Kuohijoessa sai tänä vuonna Tarja Virtanen. Virtanen on kotoisin Kuohijoelta ja muuttanut takaisin synnyinseuduilleen.

– Tarja on aktiivinen kyläyhteisön vapaaehtoistoimintaan osallistuja. Meillä oli myös ilo ja kunnia saada uusi kunnanjohtaja Pauliina Pikka paikalle ja tuomaan kunnan tervehdyksen tilaisuuteen, tapahtumaa järjestävä Sinikka Peura kertoo.

Unikeon aamutapahtumaa on vietetty Kuohijoella vuodesta 1985 alkaen, ja tänäkin vuonna paikalle saapui runsaasti vieraita, noin 150.

Tarja Virtanen ja Asta Miettinen olivat aikoinaan luokkakaveruksia Kuohijoen kansakoulussa. Kuva: Jaana Jokinen. 

Kylä herää eloon kesällä

Unikeon aamutapahtuman lisäksi Kuohijoella riittää vielä muutakin ohjelmaa loppukesän aikana. August Rock juhlitaan Kuohijoella heinäkuun lopussa, ja elokuun viimeisenä lauantaina kylässä on venetsialaiset.

– Venetsialaiset aloitetaan seurakunnan metsäkirkolla ja sitten on tiedossa kirpputoria ja kylän kahvilat ja ravintolat tarjoilevat herkkujaan. Illalla Aslak and the Eskimos -klubilla esiintyy Kukkia Ensemble -jousikvartetti Riikka Westerlundin johdolla, Sinikka Peura kertoo.