Halu oppia ymmärtämään ihon toimintaa ja fysiologiaa vei kosmetologiksi – Nenna Saarenketo pyörittää Sahalahden ensimmäistä kauneushoitolaa

Kasvohoidot ovat Nenna Saarenkedon kaikkein ominta osaamisalaa. Hoidossa Sari Lindroos.

Sahalahdelle alueelle ensimmäisen kauneushoitolan perustanut Nenna Saarenketo lähti yrittäjäksi tarkoituksellisen varovasti ja mietti, löytyykö asiakkaita riittävästi.

– Tein töitä kotona Sahalahdella vuoden verran. Asiakkaita alkoi tulla ja huomasin, että on vähän haastavaa toimia kotioloissa, Saarenketo kuvaa positiivista ongelmaa, joka johti hänet siirtymään Yrittäjätalon vuokratiloihin elokuun alussa.

Muutto merkitsi samalla yrityksen nimen vaihtumista Salong Saarenkedosta Studio Luxiksi.

Kauneushoitolan tarpeisiin remontoiduissa ja kauniisti sisustetuissa tiloissa työskentely on käynnistynyt lupaavasti.

– Jokaiselle päivälle on tullut ainakin yksi uusi asiakas, yhtään tyhjää päivää ei ole ollut, yrittäjä iloitsee kahden ensimmäisen viikon vilkkaudesta Yrittäjätalossa.

Aikuisen naisen meikki bileiltaan

Nenna Saarenketo saa asiakkailtaan paljon myönteistä palautetta siitä, että kauneushoitolan palveluita on nyt tarjolla myös omalla kylällä Sahalahdella. Ollaan tyytyväisiä lyhyeen matkaan ja siihen, että hoitolaan on helppo tulla. Usein toistuva kommentti on myös se, ettei kauemmaksi tulisi lähdettyä.

– Jatkuvasti on myös sellaisia asiakkaita, mitkä ajavat tänne Kangasalan keskustasta, Studio Luxin yrittäjä tietää.

Nenna Saarenketo työskentelee pääasiassa kauneushoitolan tiloissa, mutta tarvittaessa hän tekee myös kotikäyntejä.

– Olen käynyt Sappeessa tekemässä hemmotteluhoitoja siellä polttareitaan viettäville morsiamille, hän antaa esimerkin kotikeikasta.

Sahalahdella asuva ja kauneushoitolan tulosta kylälle iloitseva Sari Lindroos oli yhtenä osallisena kymmenen naisen joukossa, jolle Saarenketo opetti meikkausniksejä.

– Teimme likkaporukalla sellaisia aikuisen naisen bilemeikkejä. Siitä oli mukava lähteä viettämään iltaa, Lindroos kuvaa.

Kosmetologi Nenna Saarenketo on Sahalahden ensimmäinen kauneushoitolayrittäjä.

Kasvohoidot ominta erikoisalaa

Kauneushoitola Studio Luxin palveluvalikoima on leveä. Se käsittää muiden muassa kasvo-, jalka- ja käsihoidot, hieronnat ja sokeroinnit. Niistä kaikkein omimmaksi erikoisalakseen Nenna Saarenketo kokee kasvohoidot, joita kohtaan kiinnostus virisi omien iho-ongelmien takia.

– Minulla oli paha akne, paljon tulehduksia ihossa. Kävin hoidoissa oppilashoitolassa. Silloin lähti liikkeelle ajatus halusta oppia paremmin ymmärtämään ihon toimintaa ja fysiologiaa, kosmetologiksi kouluttautunut 24-vuotias yrittäjä taustoittaa uravalintaansa.

Myös asiakkailta tuleva palaute kielii onnistuneesta ammatinvalinnasta.

– Olen saanut paljon kiitosta tavastani tehdä työtä hoitoja. Moni on sanonut, ettei ole aiemmin saanut kasvohoidon yhteydessä yhtä hyvää kasvohierontaa.