Roholan meluvallin kukkaistutukset siirtyvät ensi kevääseen – suunnitelmat konkretisoituvat ja niitä hiotaan talven aikana

Lahdentien tuntumassa Pälkäneellä kulkevaan Roholan meluvalliin oli tarkoitus istuttaa niittykukkia jo täksi kesäksi. LC Pälkäneen ja kunnan yhteisessä projektissa oli ajatuksena istuttaa kukat Pälkäneen vaakunan muotoiseen kehikkoon. Siementen istuttaminen siirtyy kuitenkin ensi kevääseen.

– Vaakunanmuotoinen istutusalue vaatii sen, että alue sen ympärillä on hoidettu, jotta kukat eivät kasva keskellä rikkaruohoja, Tomi Hämäläinen LC Pälkäneestä kertoo.

Asiaa päästään viemään toden teolla eteenpäin loppusyksyn ja talven aikana, kun sen kannalta keskeiset, uudet viranhaltijat on saatu palkattua kuntaan. Uusi elinvoimajohtaja Sirkku Mäkelä onkin jo aloittanut työnsä Pälkäneellä, ja uuden teknisen johtajan rekrytointi on edennyt haastatteluvaiheeseen.

Moni Roholan alueella lenkkeillyt saattoi kesän aikana bongata istutusprojektiin kuuluvan vaakunamuotin meluvallin juurelta. Muotin avulla oli tarkoitus kokeilla ja testata istutusideaa. Muotti on nyt viety pois paikalta.

Lue myös:

Miksi kunnan vaakunaa makuutetaan pöheikössä?