Kohti normaalia – joko uskaltaa hengähtää helpotuksesta?

Kirjoittaja on Sydän-Hämeen Lehden toimittaja.

Syyskuun alussa perheen koripallojuniorin kanssa turnauksessa Jyväskylässä. Syyskuun toisella viikolla ostoksilla kauppakeskuksessa ja tällä viikolla yleisön joukossa Sirkus Finlandian esityksessä Kangasalla. Tulevana viikonloppuna on tiedossa taas urheiluturnaus, tällä kertaa Tampereella. Syyslomalla on tarkoitus lähteä kylpylään minilomalle.

Lähiajan perhekalenteri näyttää jo aika normaalilta. Töitä olen edelleen tehnyt osittain etänä, mutta lasten koulut, harrastukset ja kavereiden tapaamiset sujuvat tällä hetkellä melko normaalisti. Toki takaraivossa jyskyttää koko ajan tieto siitä, että karanteeni tai altistuminen voi osua kohdalle ihan koska tahansa. Tuntuu kuitenkin siltä, että täysin rokotettuna voi hengittää jo vähän helpommin ja suunnitella tulevia menoja edelleen käynnissä olevasta pandemiasta huolimatta. Myös lapsemme ovat halunneet rokotteet ottaa heti, kun siihen on mahdollisuus iän puolesta.

Koronarokotusaikoja tuntuu olevan Pälkäneellä ja Kangasalla tällä hetkellä tarjolla runsaasti. Esimerkiksi tiistaina puoliltapäivin seuraavat vapaat ajat olisivat olleet heti keskiviikkoaamuksi. Olen taipuvainen olemaan samaa mieltä asiantuntijoiden kanssa siitä, kun he sanovat rokotteiden olevan paras tie ulos pandemiasta.

Kuulun niihin, jotka ovat elelleet pandemian ajan varovaisesti. Turhia menoja on vältelty ja on mietitty tarkkaan kokoontumisia ja perhejuhlien järjestämisiä. Itselleni kaksi rokotetta on tuonut rohkeutta nähdä taas kavereita ja palata yhä enemmän normaaliin arkeen. Tuntuu aika ihanalta nähdä taas ihmisiä pitkän tauon jälkeen! Liian löysästi ei saa tietenkään ottaa, ja onneksi ei ole vuosiin tehnyt edes mieli esimerkiksi yökerhoon rilluttelemaan. Korona-aikana tuntuu kuitenkin silkalta luksukselta, kun pääsee urheilukatsomoon seuraamaan oman lapsen peliä paikan päälle tai voi lähteä vaikkapa uimahalliin lähes huoletta.