Vanhat motocross-pyörät ja sivuvaunut kisaavat lokakuussa Kisarannassa

Kilpailuun odotetaan noin 100–150 kilpailijaa. Kuva: Janne Kähkönen.

Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna 2.–3.10. Classic Motocross -moottoripyörät ja sivuvaunut sekä Quad-luokat saapuvat Kangasalan Kisarantaan kilpailemaan vuoden viimeisessä Classic-sarjan osakilpailussa.

Kilpailua varten Kisarannan ympäristöön rakennetaan noin 1,5 kilometrin pituinen rata, joka koostuu pienestä metsäosuudesta, peltoalueesta sekä muutamasta tiukasta kurvista hiekka-alueella Kisarannan tanssilavan edustalla. Kilpailun lähtö tapahtuu Kustaa Kolmannen tien vieressä olevalla suoralla osuudella, joten yleisö pääsee jännittämään lähtöä lähietäisyydeltä.

– Yleisölle on myös varattu loistavat katselualueet kilpailureitin pelto-osuuden läheisyydestä, tapahtuman vastaava tuottaja ja turvallisuuspäällikkö Miska Jokinen sanoo.

Kilpailuun odotetaan noin 100–150 kilpailijaa.

– Koronatilanteesta johtuen suosittelemme yleisölle vahvasti kasvomaskin käyttöä, turvaväleistä sekä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta huolehtimista. Lisäksi kannustamme kaikkia ottamaan koronarokotteen, niin tapahtumamme voidaan järjestää mahdollisimman terveysturvallisesti, Jokinen ohjeistaa.

Pääsyliput ovat päiväkohtaisia, lapset pääsevät paikan päälle ilmaiseksi.

Kisaranta-Cross 2021 -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Classic Motocross ry ja Kangasalan Moottorikerho ry yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Classic Motocross ry:n mukaan Classic Motocross Cupin ensimmäinen osakilpailu ajettiin Vantaalla toukokuussa 1998. Sitä ennen vanhoilla motocross-moottoripyörillä oli harrastettu erilaista paikallisten kerhojen tai yksityishenkilöiden järjestämää epävirallista ajotoimintaa jo useiden vuosien ajan, tunnetuimpana näistä Eero Hilpinen Scramble Kangasalla.