Seniori, älä jää yksin – Pälkäneen seniorit päivystävät torilla Pimeen kaupan illassa

Kansallinen senioriliitto on toteuttanut Rohkeasti seniori -hanketta vuodesta 2019. Hanke päättyy tämän vuoden lopussa. Ajatuksena on tavoittaa eläkeikää lähestyviä tai äskettäin eläkkeelle jääneitä ihmisiä, jotka saattavat kokea eläkkeelle siirtymisen haastavana. Hanke kannustaa muun muassa senioriliiton yhdistyksiä ja piirejä järjestämään matalan kynnyksen tapahtumia, joihin on helppo tulla tutustumaan monenlaiseen senioritoimintaan.

Rohkeasti seniori -hankkeen tavoitteena on edistää senioreiden terveyttä, lisätä yhteisöllisyyttä ja osallistumista, kannustaa uusia eläkeläisiä mukaan senioritoimintaan, ehkäistä ikääntyvien syrjäytymistä, vähentää senioreiden yksinäisyyttä, lisätä vertaistuen antamista ja auttamista sekä ehkäistä sosiaalisia ongelmia.

Pälkäneen seniorit ovat paikalla Pälkäneen torilla Pimeen kaupan illassa perjantaina 24. syyskuuta kello 16–20. Torille voi mennä matalalla kynnyksellä juttelemaan ja tapaamaan Pälkäneen senioreiden toiminnassa mukana olevia ihmisiä.

Pälkäneen seniorit ovat mukana Rohkeasti seniori -hankkeessa. Kuvassa Pälkäneen senioreiden nykyinen hallitus.

Kansallinen senioriliitto ry on valtakunnallinen, puolueisiin kuulumaton eläkeläisjärjestö, jonka tarkoituksena on senioreiden sosiaalisen turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen. Liitto on perustettu vuonna 1971 ja siihen kuuluu noin 26 000 henkilöjäsentä.

Pälkäneen seniorit ry on perustettu vuonna 1976. Yhdistys toimii senioriliiton hyväksymien arvojen pohjalta edistäen eläkeläisten ja ikääntyvien ihmisten hyvinvointia. Jäseniä on noin 140.