Pitkän linjan yrittäjä teki välillä koukkauksen opettajana – Fiinaa nykyisin luotsaava Anne Ingman arvostaa yrittäjyydessä etenkin sen vapautta

Anne Ingman on toiminut pälkäneläisen Fiinan yrittäjänä viime vuodenvaihteesta alkaen. Naisten vaate- ja liiviliike oli hänelle hyvinkin tuttu jo ennestään, onhan aiempi omistaja ja liikkeen perustaja Annikki Westman Ingmanin anoppi.

– Olen autellut Annikkia kesäisin ja muulloinkin liikkeessä jo aiemminkin aina tarpeen mukaan, Ingman kertoo.

Fiina on palvellut samalla paikalla jo 18 vuoden ajan. Yrittäjyys ei ole Ingmanille uutta, sillä hänellä on siitä kokemusta vuodesta 2003 alkaen. Monien yrittäjävuosien jälkeen Ingman hyppäsi opettajaopiskelijaksi ja valmistuttuaan töihin Tampereen seudun ammattioppilaitos Treduun. Viime vuodenvaihteessa tapahtunut paluu yrittäjäksi tuntui välivuosien jälkeen hyvältä.

– Yrittäjän vapaus sopii minulle oikein hyvin, kun saa tehdä asiat siten kuin itse haluaa, Ingman toteaa.

Idean Pimeen kaupan illasta keksi Fiinan entinen omistaja ja Anne Ingmanin anoppi Annikki Westman. Perjantaina Pimeetä kauppaa vietettiin taas Pälkäneellä. Fiina piti ovensa avoinna kello kahdeksaan asti illalla. – Kello 16:n jälkeen tuli myyntiin viime vuosilta tuttuja pimeitä pusseja, jotka ovat olleet suosittuja. Mustassa pussissa on todella edullisella hinnalla noin kolme vaatetta, jotka näkee vasta ostoksen tehtyään, Fiinan yrittäjä Anne Ingman kertoo.

Hyvä paikka asua ja yrittää

Pälkäneellä Anne Ingman on perheineen asunut yli 20 vuoden ajan. Aapiskukkopitäjässä viehättävät erityisesti yhteisöllisyys ja luonto.

– Ja täällä voi harrastaa lähes mitä vaan. Lasten harrastukset ovat erittäin halpoja, jos vertaa niitä vaikkapa Tampereen hintatasoon. Tuntuu, että pälkäneläiset eivät aina kovin selvästi edes tiedosta, kuinka edullista täällä on harrastaa, kahden jo täysi-ikään ehtineen lapsen äiti miettii.

Pälkäne myös tarjoaa Ingmanin mielestä kaiken, mitä tarvitsee.

– Täältä ei puutu mitään. Jos haluaa elokuviin tai teatteriin, Tampereelle ajaa tosi nopeasti.

Pälkäneen sijainti on yrittäjän näkökulmasta hyvä. Fiina kerää asiakkaita hyvin paljon muualtakin kuin Pälkäneeltä, sillä liikkeeseen tullaan asioimaan joka puolelta Pirkanmaalta, ja Pälkäneen kesäasukkaat piipahtavat vaateostoksilla Fiinassa usein myös talvisaikaan.

– Moni kertoo suuntaavansa meille ennen kaikkea hyvän palvelun perässä, Ingman lisää.

Koronavirusepidemia vaikuttaa vielä jonkin verran Fiinankin arkeen, mutta vaikuttaa sitä, että pahin voisi olla jo takana.

– Alkuvuodesta oli kyllä totaalisen hiljaista, mutta nyt mennään jo melko normaaliin tapaan, ja hyvä niin.