Hyvinvointia edistetään nyt yhdessä – nimeään vielä hakeva hyvinvointitila vietti avajaisiaan Aitoossa

Irma Jäppi ja Helena Heikkilä varasivat avajaisissa ajat hierontaan ja jalkahoitoon.

– Otamme ilolla vastaan uusia yrittäjiä. Ei täältä Aitoosta haluaisi lähteä etsimään palveluja pidemmälle. Varaan heti jalkahoitoon ajan, Helena Heikkilä sanoo.

Irma Jäppi myötäilee ja kertoo varaavansa ajan hierontaan. Irma Puttonen kehuu jo saaneensa apua ylävartalohieronnasta. Seuraavaksi hän aikoo kokeilla kuumakivihoitoa. Hannu Järvinen tulee paikalle lahjakortin ja kalenterin kanssa.

Lauantaisissa Aitoon hyvinvointitilan avajaisissa käy kuhina, kun hieroja Elise Hirvonen ja jalkahoitaja Tiina Hietala esittelevät uutta hoitotilaansa. Kolmantena yrittäjänä tiloissa toimii Acu-Ukkosen Satu Ukkonen.

 

Monipuolinen tarjonta

Aitoon hyvinvointitila tulee pian saamaan uuden nimen, nimikilpailu on parhaillaan käynnissä. Hyvinvoinnin edistäminen on tilan kolmelle yrittäjille yhteistä, mutta jokaisella on oma erikoisalansa.

Hieronta Elise tarjoaa sekä klassista että urheiluhierontaa.

– Näissä on eri tekniikka ja urheiluhieronnassa on myös venytyksiä, Elise Hirvonen kertoo.

Hänen mukaansa apua haetaan eniten yläselän ja selän vaivoihin.

– Monella on työperäistä niskasärkyä, johon saa hyvän avun hieronnasta.

Hirvosella on hierojan työstä pitkä kokemus. Nyt hän on siirtänyt toimipisteensä Nokialta Aitooseen, jossa hän on asunut jo muutaman vuoden ajan.

Hillantuvan yrittäjällä, Tiina Hietalalla on toimipiste myös Luopioisissa.

– Toivon saavani Aitoosta uusia asiakkaita. Aloitin työni jalkahoitajana keväällä 2020 juuri pandemian alkaessa.

Hietala tekee terveydellistä jalkahoitoa. Hänen asiakkaanaan käy paljon iän tai sairauden vuoksi jalkojen hoitoa tarvitsevia. Hoito sisältää kynsien leikkuun, kovettumien poiston, rasvauksen ja hieronnan.

Acu-Ukkonen tarjoaa asiakkailleen akupunktiota, kalevalaista jäsenkorjausta ja laserhoitoja.

 

Tiloja muuhunkin käyttöön

– Tosi mahtavaa, että saimme yrittäjiä näihin tiloihin, Aika ry:n aktiivitoimija Jenni Tuoresjärvi sanoo.

Hyvinvointitila avautui Flagmoren kiinteistön ylimpään kerrokseen. Flagmoren tilat ovat katutasossa ja toisessa kerroksessa pyörii Kettupenan puodin verkkokauppa.

Aitoon kyläyhdistys Aika ry on ollut aktiivinen hyvinvointiyrittäjien tilojen järjestämisessä. Kiinteistössä on edelleen vapaita tiloja, jotka soveltuisivat mainiosti esimerkiksi etätyöskentelyyn.

– Täällä on valmius valokuituun ja myös valmis kokoustila, Jarmo Salonen kertoo.

 

Koko kylä tukee uusia yrittäjiä

Aitoon hyvinvointitilan avajaisissa oli Aika ry:n edustajien ja aikaa varaavien asiakkaiden ohella myös kyläaktiiveja.

– Uusi yritystoiminta tuo Aitooseen uusia palveluja ja toimeliaisuutta. Sutina tuo lisää sutinaa, Aitoon kyläkauppias Anssi Kukkonen sanoo.

Hyvinvointiteemaan sopien tarjolla oli terveellisiä välipaloja, kuten taateli-kaurapalloja, marjasmoothieta ja chiapuuroa. Näitä oli valmistanut Aitoon kausiasukas Kristiina Fekete, taustaltaan ravintola-alan ammattilainen.

– Haluan ehdottomasti tukea kaikkea yrittäjyyttä. Tänne tarjouduin, kun tilaisuuden järjestäminen tuli kylällä puheeksi.