”Kaksi erää meille annettiin mahdollisuus mennä jatkoon, mutta jätimme sen käyttämättä”, Lujan Tommi Hildén harmittelee – KU-68:n Jussi Hietaranta näki cup-pelin ratkaisseen pomppumaalin olleen paitsi hyvää tuuria myös palkinto aktiivisuudesta

Näinkin lähellä. SB Luja oli lähellä salibandy-yllätystä Kostia-areenalla, mutta kakkosdivisioonajoukkue KU-68 selvisi lopulta vaikeasta paikasta kuivin jaloin.

Se on vain salibandya – mutta kyllähän se lievästi sanoen harmittaa. Tappion maku ei ole koskaan häävi, nyt vielä vähemmän.

– Kirjoita se lehteen jotenkin nätimmillä sanoilla, SB Lujan Tommi Hildén huomaa pyytää, vaikka pään sisässä edelleen hieman myrskyääkin.

Tappio Suomen cupissa niin sanotulle paikallisvastustajalle KU-68:lle otti Lujan leirissä koville. Eniten Hildéniä taitaa kismittää tapa, jolla tappio tuli. Ensimmäisen ja toisen erän hyvin pelissä mukana ollut Luja karkasi 6–4-johtoon törmätäkseen samanlaiseen loppuhiipumiseen kuin edelliskierroksella Jyväskylässä. KU-68 rynnisti 6–7-voittoon, ja loppuhetkien ratkaisu oli kuin takavuosien Suomi–Unkari-jalkapallokarsintapelissä.

– Viimeisessä erässä ei sitten uskallettu tehdä pallon kanssa oikein mitään. Usein siinä kohtaa vastustaja tulee rinnalle ja monesti ohi. Meidän olisi pitänyt pelata vielä kolmannessa erässä samaa peliä kuin ne aiemmatkin, Hildén näkee.

Toki tämä on helpommin sanottu kuin tehty, kun vastustaja kuitenkin pelaa yhtä sarjatasoa korkeammalla.

Hildénin henkilökohtaista ärtymystä lopputulokseen lisännee se, että armoitettu maalintekijä epäonnistui rangaistuslaukauksessaan kolmannessa erässä. Rankkari jäi laittamatta sisään myös edellisessä cupin kolmannen kierroksen ottelussa.

Sydän-Hämeen ykkösjoukkueiden ”SH Classicon” draamantäytteisen illan yleisömäärä ja hallin vallannut tunnelma tuovat hyökkääjä-joukkueenjohtajalle sentään pienen hymynkareen suupieleen.

KU-68:n valmennusvastuun täksi kaudeksi ottaneella Jussi Hietarannalla hymy oli pelin jälkeen huulilla muutenkin.

– Kyllä tuntuu hyvältä kovan ja tasaisen pelin jälkeen, hän huokaa.

Kakkosdivarissa KU on menettänyt pisteitä viime hetkillä, mutta nyt rutiini tiukoista paikoista ja tehdyt taktiset muutokset – kuten kenttien muokkaukset – toivat päinvastaisen tuloksen.

– Toki aina tarvitaan vähän tuuriakin, kuten viimeisessä maalissa, mutta se oli mielestäni kuitenkin enemmän palkinto aktiivisuudesta.

Paikka cupin viidennellä kierroksella, matkalla otettu voitto sekä Sahalahden Kunnosta että SB Lujasta ja mahdollisuus saada Pitkäjärvelle vieraisille liigaportteja kolkutteleva joukkue tasonmittariksi vie KU:n tilanteeseen, jossa sillä on enää voitettavaa.

Katsomon täyttäneellä yleisöllä riitti seurattavaa, vaikka vierasjoukkueen voitto ei lämmittänytkään.