Kolme sisäpiirin vinkkiä Irlantiin mielivälle

Suurlähettiläs Edward Brannigan törmäsi riemukseen irlantilaiseen menoon Kangasalla vieraillessaan alkuvuodesta 2020 juuri ennen koronakriisiä.

Chargé d’Affaires of the Embassy of Ireland, Irlannin suurlähetystön lähetystöneuvos Edward Brannigan vieraili taannoin Kangasalla tutustumassa muun muassa lukion musiikkilinjaan ja Kaarina Maununtyttären historialliseen hahmoon Kangasala-talossa.

Branniganilla on antaa kolme vinkkiä niille, joiden suunnitelmissa on käväistä joskus – kenties koronakurimuksen hellitettyä – Irlannissa.

1) Pidä silmät auki. Unohda Facebook ja muu sosiaalinen media joksikin aikaa ja keskity siihen, mitä ympärilläsi tapahtuu.

2) Juttele ihmisille – useimmiten he kyllä puhuvat sinulle takaisin. Yksi myytti suomalaista on se, että kun heille puhuu, he vain katselevat kengän kärkiään – mutta ei se oikeasti niin ole.

3) Jos ajoitat matkasi kevääseen, saatat saada jopa hyvää säätä. Suomalaisia kylmä uimavesi tai pieni vesisade eivät taida juuri haitata; pienen sateen voi kokea ”mystisenä kelttiläisenä usvaharsona”.