Viime vuoden pälkäneläisiä yhdistää yksi ominaisuus – Pälkäneen MLL kutsui vuonna 2020 syntyneet taaperot vanhempineen kylään

Mikä yhdistää viime vuonna syntyneitä pälkäneläisiä juuri tällä hetkellä? Mikäli heidän vanhempiaan on uskominen, niin ainakin orastava uhmaikä ja nopeasti syttyvä temperamentti. MLL:n Pälkäneen yhdistyksen järjestämässä illassa siitä ei tosin näkynyt jälkeäkään. Vuonna 2020 syntyneet pälkäneläistaaperot hoitelivat illan mallikkaasti keskenään seurustellen ja ukulelen soittoa kuunnellen.

Yksi iltaan osallistuneista oli viime vuoden ensimmäinen pälkäneläinen Venla Aspila, joka syntyi vuoden 2020 tammikuussa.

– Venla osaa jo paljon kaksitavuisia sanoja. Äiti, ankka ja hauva taisivat olla ensimmäisten joukossa, mutta nyt tulee jo ihan sujuvasti pitsapossua ja eri vaatteista kertovia sanoja, totesi äiti Miia Aspila.

Äidin mukaan Venla on temperamenttinen. Miia Aspila kutsuu tytärtään kaikella rakkaudella ”tättähääräksi” ja sanoo pohtivansa, millainen isosisko Venlasta tulee.

– Tähän saakka hän on saanut olla pikkusisko, sillä isoveli Leevi on syntynyt vuonna 2017. Mutta nyt odotamme joulukuussa perheemme kolmatta lasta syntyväksi.

Miia ja Hannu Aspila sekä lapset Leevi ja Venla tulivat MLL:n iltaan ihan itseoikeutetusti, sillä Venla oli vuoden 2020 ensimmäinen pälkäneläinen. Kuva: Pekka Mustonen.

Äidin ja vauvan yhteishetki

Mannerheimin Lastensuojeliiton Pälkäneen yhdistyksen järjestämään iltaan osallistui mukavasti väkeä. Liikkeellä olivat etenkin äidit perheen taaperon kanssa. Yhdistyksen varapuheenjohtaja Helena Seppä totesi, että monessa perheessä isä jää mielellään kotiin perheen toisen lapsen kanssa, kun äiti ja leikki-ikäinen lähtevät MLL:n tilaisuuksiin.

– Nämä ovat usein äideille sellaista omaa aikaa vauvan kanssa ja pääsee samalla tutustumaan muihin äiteihin.

Helena Sepän oma Mikko-poika täyttää helmikuussa kaksi vuotta.

– Kuulosti tutulta, kun äidit puhuivat täällä lapsensa uhmaiästä. Myös meillä on nyt menossa kova ”minä itse -vaihe” ja Mikko yrittää tehdä kaikkea ihan itse, hän myhäili.

Eeva Lång ja poikansa Samu Salmela, Helena Seppä sekä Hanna Salminen poikansa Jere Rannan kanssa edustivat MLL:n Pälkäneen yhdistystä. Kuva: Pekka Mustonen.

Koronan jälkeen aktiivista taas

Viime vuonna syntyneille lapsille ja heidän perheilleen järjestetty ilta oli tutustumis- ja musiikkipainotteinen. Yhteisömuusikko Minna Liljedalin vetämä muskari iloisine ukulelesäestyksineen loi rennon tunnelman.

Moni äiti tuli MLL:n tilaisuuteen ensimmäistä kertaa, mutta illan aikana selvisi, että jatkossa saatetaan kurvata toimintaan uudestaankin. Kehuja tuli etenkin avoimesta ilmapiiristä. Kuva: Pekka Mustonen.

Helena Seppä oli iloinen, että rankimman korona-ajan jälkeen voidaan taas järjestää harrastustoimintaa ja perheet ovat lähteneet siihen hyvin mukaan.

– Lasten oikeuksien päivänä 20.marraskuuta meillä on taas tapahtumaa kylällä. Ja muutenkin meno on nyt aktiivista. Muskareissa ja perhekahvilassa käy hyvin väkeä. Aloitimme myös iltaperhekahvilan heitä varten, jotka eivät päivällä pääse.

– Tiistain touhutunti Kostia-koulun liikuntasalissa on niin suosittu, ettei sitä tarvitse edes mainostaa. Samoin temppujumppa on lähtenyt hyvin käyntiin.

Yhteisömuusikko ja muskareiden vetäjä Minna Liljedahl laulatti lapsia ja heidän vanhempiaan illan aikana. Kuva: Pekka Mustonen.