Sisuuntuneen ja yllätysvalmiin kamppailu – sekä LP Kangasala että Jymy-Volley hakevat Pälkäneeltä paluuta voittokantaan

Gabriela Da Silva on ollut jo jonkin aikaa LP Kangasalan hyökkäyspelin terävin syömähammas. Pisteitä lienee luvassa Kostia-areenallakin. Otteluun vaaditaan yleisöltä koronapassi.

LP Kangasala ja Jymy-Volley pelaavat liigapisteistä Kostia-areenalla ensi viikonloppuna. Poimimme neljä tärppiä illan ottelusta.

1) Sisuuntunut kotijoukkue. Viime viikonloppuna LP Kangasala ja LP Viesti ottivat Salossa mittaa toisistaan kamppailussa, johon molemmat joukkueet lähtivät peräti 11 ottelun voittoputkessa. Viesti vei voiton erin 3–1 ja vankisti asemaansa liigakärjessä – ja jätti LP Kangasalan ainakin hetkellisesti sarjakolmosena tulevan Kuusamon Pölkyn ulottuville.

2) Yllätystä toivova Jymy-Volley. Nurmolaisjoukkue on sarjassa seitsemäntenä, viidellä voitollaan ja kuudella tappiollaan, kädenojennuksen päässä nelossijasta. Jymy-Volley haastoi LP:n lokakuussa viisieräisen ottelun verran, mutta muuten kangasalalaiset ovat olleet liigassa tyly vastus. Nurmolaisten edellinen voitto on kaudelta 2017–18; tuolloin pelkällä Jymy-nimellä pelannut joukkue kaatoi LP:n kotonaan 3–1.

3) Voittavaa lentopalloa. LP Kangasala on käynyt Pälkäneellä pelaamassa viime vuosina kolmesti, ja saldona on yhtä monta voittoa. Kangasalalaisjoukkueen valmentaja Arttu Keränen aikoo pitää tappiosaldon nollissa myös ensi viikonlopun jälkeen.

4) Pälkäneläisten yhteistyö lähialueen liigaseurojen kanssa toimii. Farmisopimukset Akaa-Volleyn ja VaLePan kanssa ovat tuoneet Luja-Lukko-paitaan vahvistuksia ja huippupelejä Kostia-areenalle, ja LP Kangasalakin alkaa olla tuttu näky Pälkäneen lentopallopyhätössä. Löytääkö yleisö yhä liigalentopallon äärelle kiristyneessä koronatilanteessa?