Sappee saamassa ainakin kuusi rinnettä auki lauantaina  – ”En muista, että näin lyhyellä lumetusjaksolla olisi koskaan pystytty avaamaan kausi näin laajalla rinnepinta-alalla”

Sappeen matkailukeskuksen laskettelukausi alkaa tulevana lauantaina 4. joulukuuta. Rinteiden lumetus aloitettiin sunnuntaina 14. marraskuuta. Vielä ensimmäinen lumetusjakso oli lyhyt, mutta nyt käynnissä oleva lumetusjakso on matkailukeskuksen mukaan ollut erittäin hyvä. Sääennusteiden mukaan lumetusta pystytäänkin tekemään tehokkaasti ainakin seuraavat 10 vuorokautta.

 – Olemme tehostaneet ja laajentaneet lumetusjärjestelmään viime vuosina paljon, laajentamalla muun muassa lumetuslinjastoa sekä investoimalla nykyaikaisiin lumitykkeihin. Tämä vuosi ei ole ollut poikkeus, vaan uutta lumetuslinjaa on asennettu Sappeen rinteille useita satoja metrejä. Samalla olemme tehostaneet hybridijärjestelmää. Nyt kun sääolot ovat lumetukselle otolliset, alkaa myös lumetusjärjestelmän teho tulla esiin, kertoo Sappeen matkailukeskuksen toimitusjohtaja Jouko Poukkanen.

Hänen mukaansa matkailukeskuksella on mahdollisuudet saada rinteiden lumetus päätökseen jouluun mennessä, jos sääolot pysyvät nykyisen kaltaisina.

 – Voimme aloittaa laskettelukauden heti usean rinteen voimin. Tavoitteena on, että avajaisissa meillä on jo kuusi rinnettä avoinna. Mahdollisesti jopa useampi. En muista, että näin lyhyellä lumetusjaksolla olisi koskaan pystytty avaamaan kausi näin laajalla rinnepinta-alalla, toteaa matkailukeskuksen liiketoimintajohtaja Kosti Puurunen.

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi Sappeen rinneravintoloissa otetaan käyttöön koronapassi. Rinteissä olevilta asiakkailta koronapassia ei kysytä.

 – Teemme ravintolassa järjestelyt kuitenkin niin, että asiakkaat joilla ei ole koronapassia, voivat asioida Tapahtumakeskus Huipun wc-tiloissa, Sappeen Puurunen kertoo.