SB Luja pilasi Leevi Mettäsen juhlat ja ponkaisi areenalla sarjakärkeen – kotiturnaus toi tasapelin ja voiton

Nihkeitä alkuja mutta hyviä tuloksia kauden aiemmissa peleissään kerännyt SB Luja jatkoi samalla linjalla myös kotiturnauksessaan joulun alla.

Johtuiko huolellisesta valmistautumisesta vai uusista pelipaidoista, mutta aamun avausottelussa Classicin akatemiajoukkuetta vastaan alku ei ollut Lujalla niin kankea kuin jotkut pelkäsivät. Jukka Kauniston vietyä isännät reilun kymmenen minuutin kohdalla johtoon ote kuitenkin kirposi, ja Classic karkasi pian 3–1-johtoon.

Kolme syöttöpistettä kerännyt Jarkko Ottman johdatti Lujan lopulta kuitenkin arvokkaaseen 5–5-tasapeliin.

Päivän toisessa ottelussaan Luja toteutti perinteisempää taktiikkaa ja päästi vastustajan suoraan kahden maalin karkumatkalle. Kotijoukkue kuitenkin jo totuttuun tapaan intoutui mainioon hyökkäystehokkuuteen ja lopulta pilasi tehot 3+1 iskeneen Leevi Mettäsen ja muun VesVi-joukkueen juhlat. Luja otti voiton maalein 9–6; eniten vesilahtelaisia masensivat  maalin tehneet ja kaksi syöttäneet Teemu Jokinen ja Aleksi Järvi sekä kahdesti osuneet Roope Turunen ja Tommi Hildén, joka kolkuttelee myös sarjan pistepörssin kärkisijoja.

Pistemenetyksittä selviytynyt SB Luja nousi päivän päätteeksi lohkonsa kärkeen. Joukkue ei ole hävinnyt kolmosdivisioonassa yhtään ottelua sitten kevään 2020.

Jos korona suo, Lujan pelit jatkuvat Forssassa loppiaisen jälkeen.

Salibandyn kolmosidivisioonaa: Sisä-Suomi, lohko 7.