Maakunnan ääniharavoihin kuulunut Hanna Laine uskoo koronatilanteen painaneen aluevaalien äänestysaktiivisuutta alaspäin

Alustava ääntenlaskenta toi Hanna Laineelle 2076 ääntä. Äänimäärä nosti sosialidemokraattien ehdokkaan paitsi aluevaltuutetuksi myös harvalukuiseen 2000 äänen rajapyykin ylittäneeseen joukkoon, viiden äänestetyimmän pirkanmaalaisnaisen ryhmään ja eniten ääniä keränneeksi kangasalalaiseksi.

– En ajatellut, että tulos voisi olla tällainen, tosi upea juttu. Äänistä vielä valtaosa tuli Kangasalta, mikä lämmittää erityisesti, Laine sanoo.

Hän arvelee, että pitkä kokemus päätöksenteosta ja päivittäin esikouluarjesta nouseva kosketuspinta perustyöstä – sekä näistä kerääntyvä lakien ja toimintamallien tuntemus – olivat syitä, jotka kerryttivät juuri hänen äänisaalistaan.

Sunnuntain ja maanantain välinen yö tuli nukuttua huonosti, ja maanantaiaamupäivä kului maakuntahallituksen kokouksen merkeissä. Niinpä valtuuston kokoonpanon tarkempi läpikäyminen on toistaiseksi saanut odottaa.

Laine on tyytyväinen, että Kangasalta pääsi aluevaltuustoon neljä ehdokasta. Kokemuksia ja tietoa Kangasalla kertyneistä onnistumisista ja epäonnistumisista on mahdollista jakaa neljässä eri ryhmässä.

– Hienoa, että pääsee rakentamaan ja luomaan jotakin uutta. Uskon, että alueella pyritään löytämään sellaisia jo eri puolilla kehitettyjä toimivia toimintamalleja ja saamaan hyötyä kaikille sitä kautta.

Laine uskoo, että äänestysaktiivisuus vaaleissa olisi ollut korkeampi ilman koronatilanteen tuomia hankaluuksia ja rajoituksia.

– Vaikka ihmisten kanssa pääsi juttelemaan esimerkiksi kaupassa ja töissä, nyt vaalikohtaamiset puuttuivat lähes kokonaan. Aina ihmiset heräilevät vaaleihin paremmin, kun heitä kohtaa esimerkiksi kappojen edustoilla.