Roholan tonttiale alkaa: ”Tuhannen taalan paikka saada tonttikauppa avattua”

Pälkäneen kunnan tonttikampanja Roholassa – nykyiseltä markkinointinimeltään Kostianvirran kylässä – alkaa perjantaina 4. helmikuuta. Kymmenen ensimmäistä kunnan tonttia myydään puoleen hintaan, ja ostaja saa kaupan päälle valokuituliittymän.

Kunnanjohtaja Pauliina Pikka kuvailee kesäkuun loppuun asti kestävää kampanjaa tuhannen taalan paikaksi saada Roholan tonttikauppa käyntiin. Samoilla linjoilla on kunnan elinvoimajohtaja Sirkku Mäkelä.

– Toivomme, että kampanja lisää kiinnostusta tontteja kohtaan, ja tavoitteena on saada kaikki kymmenen tonttia myytyä, Mäkelä linjaa.

Nyt myytävänä olevat omakotitalotontit, yhteensä 21 kappaletta, sijaitsevat Amiraalintien, Tykkitien ja Arjontien varsilla. Niiden koot vaihtelevat reilusta 1100 neliöstä lähes 1400 neliöön. Halvimman tontin normaalihinta on 22 600, ja kalleimman 27 620 euroa. Kampanjan ajan tontti irtoaa siis 11 300–13 810 eurolla.

Kampanja koskee myös alueella sijaitsevan ViherRoholan seitsemää 500-neliöistä pikkutonttia sekä neljää rivitalo- tai kytkettyjen pientalojen tonttia.

– Roholan ensimmäisen vaiheen yksityiset maanomistajat saavat osallistua kampanjaan niin halutessaan, Mäkelä toteaa.

Roholasta – markkinointinimeltään Kostianvirran kylästä – on tällä hetkellä myynnissä ensimmäisen vaiheen tontit. Toisen ja kolmannen vaiheen tontit tulevat myyntiin, kun ensimmäinen vaihe on rakentunut.

Kunnan tonttikauppaa vauhdittamaan on päivitetty myös internetin Koti Roholasta -sivusto Koti Pälkäneeltä -sivustoksi. Sivustolla markkinoidaan kunnan tonttitarjontaa kokonaisuutena, eikä se enää keskity vain Roholaan.

Markkinointia tehdään myös sosiaalisen median kanavissa, esimerkiksi Instagramissa kotipalkaneelta-tilillä.

Piristymisen merkkejä

Viime vuosi oli pitkästä aikaa Pälkäneen kunnalle tonttimyynnin kannalta parempi. Vuonna 2020 kunta myi viisi tonttia ja yhden määräalan, joista tuli tuottoa 134 395 euroa. Vuotta aiemmin tontteja myytiin suurin piirtein saman verran.

Vuonna 2021 kunta myi 11 tonttia ja yhden määräalan, joista kertyi tuottoa yhteensä 316 696 euroa.

– Tammikuun loppupuolella sisässä on kuusi tonttivarausta, joista neljä Tommolan alueella ja kaksi Rajalanniemessä. Suunta näyttää siis erittäin hyvältä, Pikka kertoo.

 

Kommentointi on suljettu.