Kangasalan pojat kehittävät Kisarannasta monipuolista saunakylää – muutaman vuoden päästä alueella on erilaisia saunoja, mökkimajoitusta, ruokapalveluita ja ulkoiluun liittyviä aktiviteetteja

Heikki Ahopellon ja yhtiökumppani Ville Aittomäen puheessa kuultaa poikamaista intoa ja tekemisen paloa, kun he kertovat suunnitelmistaan Kangasalan Kisarantaan. Innon ymmärtää hyvin, sillä suunnitelmat 3,5 hehtaarin suuruiselle tontille ovat huimat: muutaman vuoden sisään alueelle nousee tilaussaunoja, yleisiä saunoja, 2–6 hengen mökkejä majoitusta varten sekä ruokapalveluita. Längelmäveden rantaan nousee rantaravintola, joka palvelee asiakkaita kesäisin. Lisäksi saunakylään suunnitellaan erilaisia ulkoilu- ja liikunta-aktiviteetteja.

– Kaiken keskiössä ovat kuitenkin saunat, jotka ovat käytössä ympäri vuoden. Jos kaikki etenee suunnitelmien mukaan, saamme kokonaisuuden ensimmäisen vaiheen valmiiksi kesäksi 2024, keittiömestarinakin tunnettu Ahopelto kaavailee.

Kisarantaan on tulossa kaksi suurempaa saunaa ja useampi pienempi sauna. Yhtä aikaa alueella voi löylytellä noin sata henkilöä. Majoituskapasiteettia on aikanaan noin 50 henkilölle.

Heikki Ahopelto ja Ville Aittomäki ovat tunteneet toisensa jo kouluikäisistä alkaen. Molemmat ovat peruskangasalaisia, mistä kaksikko uskoo olevan hyötyä Kisarannan kehittämistyössä. – Tunnemme Länkyn ja alueen kuin omat taskumme, olemmehan liikkuneet täällä jo pieninä poikina. Tarkoitus on hyödyntää tulevassa toiminnassa Kangasalan upeaa järvi- ja harjuluontoa, kaksikko visioi.

Ahopellon ja Aittomäen visiot suunnittelee tunnettu muotoilija Harri Koskinen. Ahopelto ja Aittomäki korostavat, että vaikka suunnitelmat sisältävät monipuolisia toimintoja, alueesta muodostuu yhtenäinen kokonaisuus.

– Mukaan tulee toimintoja ja aktiviteetteja, jotka kaikki tukevat toisiaan, Ahopelto tarkentaa.

Tarkemmat suunnitelmat alueen kehittämisestä valmistuvat ensi vuoden helmikuun loppuun mennessä. Asemakaavaprosessi alkaa jo aiemmin, kunhan sopimus yrityksen ja Kangasalan kaupungin välillä on allekirjoitettu.