Aulis Aarnio vieraana Sahalahden kirjakahvilassa

Emeritusprofessori Aulis Aarnion kahdeksas kaunokirjallinen teos julkaistiin viime elokuussa. Viiltävät muistot -romaani on kuvaus itsenäistyneen Suomen alkutaipaleelta.

Aarnion romaanin päähenkilö on räätälimestari Kustaa Vilhelm Wilenius. Wilenius on kansanvallan kannattaja ja väkivallan vastustaja. Vuoden 1918 sota on kuin vuolas virta, joka tempaa päähenkilön mukaansa ja hän päätyy Tammisaaren punavankileirille.

Itsenäisen Suomen alkutaival oli raskas ja repivä. Sodan synkkä perintö oli katkeruus ja viha. Suomen säilyminen demokratiana 1920-30 -lukujen ääriliikkeiden paineessa oli ihme. Aarnio kuvaa tuon ajan rientoa tavallisten ihmisten näkökulmasta. Tapahtumat sijoittuvat suomalaiselle maaseudulle. Samalla kirjailija, oikeustieteilijä ja -filosofi, tarjoaa lukijalle paljon ajattelun aihetta – ei vähiten demokratiamme arvosta.

Aulis Aarnio vierailee Sahalahden kirjanystävien kirjakahvilassa maanantaina 7.3. kello 18. Avoin kirjakahvila pidetään Vilpeilän kylätalolla Sahalahdella (Pakkalantie 337).