”Maailmanlaajuinen kysymys, ja ympäristökysymys” – Olli Keskinen avasi tuottavuuden saloja Kummeli-kokemusten pohjalta LP:n seminaarissa

Olli Keskinen on Kaukajärven poika, jolle Kangasalan kulmatkin ovat tuttuja – ja Kummeli-taustansa vuoksi yhtä lailla yksi niistä tamperelaisista, jotka ovat Kangasalla melkein kuin omia poikia.

Ahkerasti puhujana kiertävä Keskinen esitteli ajatuksiaan työn tuottavuudesta LP Kangasalan järjestämässä seminaarissa. Pohjalla olivat opit ja kokemukset, joita oli kertynyt juurikin Kummeli-ryhmän syntymisen ja menestyksen – sekä epäonnistumisten – kautta.

Olli Keskinen oli yhtenä puhujana tämänvuotisessa LP Kangasalan järjestämässä seminaarissa Pitkäjärven koululla.

”Työn tuottavuus on hyvinvointi- ja jopa mielenterveyskysymys.”

”Ei ole olemassa yksiselitteistä tieteellistä tietoa, miten työ tehdään tuottavammin. Yksilöt, firmat ja joukkueet joutuvat itse löytämään omat keinonsa.”

”Ei tarvita ideoita, pelkkä havainto, josta keskustellaan.”

”Tekemisen meininki on ollut tuottavuuden kannalta ihan älyttömän tärkeä juttu.”

”Kuusi viikkoa aikaa toimittaa 90 minuuttia materiaalia. Ei se voi olla niin vaikeaa. Mennään Pyynikille, otan kameran ja Hessu kaatuilee sillä aikaa, kun Kahilainen keksii lisää ideoita.”

”Ei kannata laittaa tuotteen päälle nonparelleja, jos asiakas ei ole niistä maksanut, tai edes halunnut niitä.”

”Hyvä vinkki, jos firmalla on huono kassatilanne – käy äitillä syömässä.”

”Tärkeää oli, että Hessu ei lähtenyt muuttamaan aiempia sitoumuksiaan ja säätämään ja sähläämään.”

”Liian pitkä työpäivä laskee dramaattisesti tuottavuutta. Voi se päivä silti olla vaikka 12-tuntinen, jos se vain on suunniteltu ja hallinnassa.”

”Ja tässä ei ole värikynää yhtään!”