Sappee mukaan vastuullisuusohjelmaan – ensi talvikaudeksi hankittava hissi on hyvä esimerkki ympäristöystävällisestä toiminnasta

Sappeen matkailukeskus ottaa seuraavan askeleen kohti entistä vastuullisempaa toimintaa. Sappee on hyväksytty Sustainable Travel Finland (STF) ohjelmaan, ja matkailukeskuksen tavoitteena on saada Sustainable Travel Finland -merkki vuoden kuluessa. STF-ohjelman yhteydessä on laadittu Sappeen vastuullisuusraportti, joka on nyt julkaistu.

– Meillä on jo pitkä historia ympäristölähtöisestä toiminnasta. Olimme ensimmäisiä hiihtokeskuksia Suomessa, jotka lähtivät mukaan Motivan Energiatehokkussopimukseen. Tämä tapahtui jo vuonna 2009. Vuonna 2016 otimme ison askeleen päästöjen vähentämiseen, kun vaihdoimme sähkön Suomen luonnonsuojeluliiton sertifioimaan EKOenergiaan. EKOenergian myötä olemme sähkönkäytön osalta jo päästötön yritys. Tavoitteemme on vähentää hiilidioksidipäästöjä ja kompensoida toteutuneet päästöt kokonaisuudessaan, ja olla vuoteen 2026 mennessä hiilidioksidipäästötön, Sappeen matkailukeskuksen toimitusjohtaja Jouko Poukkanen kertoo.

– Pirkanmaalaiset yritykset ovat lähteneet ilahduttavan myötämielisesti toteuttamaan ympäristöystävällisiä toimia ja hakeneet mukaan Visit Finlandin Sustainable Travel Finland-ohjelmaan. Sappeen tavoite olla vuoteen 2026 mennessä päästötön on kunnianhimoinen ja arvostettava, Visit Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen sanoo.

Sappeen matkailukeskus sijaitsee eteläisen Suomen laajimman metsäalueen Laipanmaan reunalla. Kuva: Kimmo Virkki.

Sappee haluaa jalkauttaa vastuullisen toiminnan arkiseksi tavaksi toimia. Ympäristöystävällisestä toiminnasta on hyvä esimerkki ensi talvikaudeksi hankittava uusi hissi.

– Lähtökohtana oli etsiä toisesta keskuksesta käytöstä poistettu hissi ja saattaa se uusiokäyttöön. Löysimme meille täydellisen hissin yhteistyökumppanimme kanssa, joka huoltaa hissistä uudenveroisen. Näin saamme hissin elinkaarta pidennettyä, Sappeen matkailukeskuksen liiketoimintajohtaja Kosti Puurunen kertoo.