Hoitoalan lakolla on vaikutuksia myös Pälkäneellä ja Kangasalla – Valkeakosken päivystys kiinni, kiireettömiä vastaanottokäyntejä saatetaan joutua perumaan, keskusterveysaseman päivystys palvelee tavalliseen tapaan

Tehy ja SuPer aloittavat perjantaina 1. huhtikuuta hoitoalan lakon, joka ulottuu myös Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin. Vaikka lakko koskee erikoissairaanhoidon hoitohenkilökuntaa, se vaikuttaa myös Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueen terveyspalveluihin.

Yhteispäivystys Tays Valkeakosken sairaalassa sulkeutuu perjantaina 1. huhtikuuta, ja päivystys keskitetään Tays Acutaan Tampereelle. Päivystysapu 116117 palvelee lakon aikana vain tamperelaisia. Hätätapauksissa tulee soittaa hätänumeroon 112.

Taysissa lopetetaan toistaiseksi kaikki kiireetön hoito. Myös osa kiireellisestä hoidosta loppuu. Jatkohoitopotilaita siirretään terveyskeskussairaaloihin sekä kotiutetaan mahdollisuuksien mukaan suoraan kotiin.

Tays Valkeakosken yhteispäivystyksen sulkemisen vuoksi Kangasalla lisätään kiireellistä vastaanottotoimintaa. Kiireettömiä vastaanottoaikoja joudutaan perumaan kiireellisen toiminnan takaamiseksi. Asiakkaat, joiden aika joudutaan perumaan, saavat henkilökohtaisen yhteydenoton, eli vastaanottoaika on voimassa, jos sitä ei ole peruttu.

Yhteistoiminta-alueen terveyspalveluista vastataan ensisijaisesti kiirepuheluihin sekä Omaolon oirearvioiden kautta tulleisiin kiireellisiin yhteydenottoihin, minkä vuoksi kiireettömiin yhteydenottoihin vastaaminen saattaa viivästyä. Terveyspalvelut pyytääkin kuntalaisilta malttia ja toivoo, ettei samasta asiasta otettaisi yhteyttä monen kanavan kautta.

Terveyskeskuspäivystys ja illan kiirevastaanotto ovat avoinna Kangasalan keskusterveysasemalla tavalliseen tapaan maanantaista torstaihin kello 8–21 ja perjantaisin 8–16.

Fimlabin laboratoriopalveluiden näytteenotto toimii normaalisti. Röntgen keskusterveysasemalla on avoinna tavalliseen tapaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?