Vastustaja karkasi 0–4-johtoon ja ulkona alkoi lumimyräkkä – katso 39 kuvan kooste SB Lujan peräänantamattomasta noususta voittoon ja kakkosdivisioonaan

Minuutti pelattuna ja pelitilanne 0–1. Ulkona alkaa raivoisa lumimyräkkä, joka jatkuu vielä silloinkin, kun vastustaja iskee taululle 0–4. SB Lujan usko ei kuitenkaan horju kylmältä vaikuttavassa kyydissä.

– Pelataan nyt, maali kerrallaan, kuuluu SB Lujan vaihtoaition luota erätauolla.

Vastustaja pelaa Lujalle tutulla tyylillä: kapealla kokoonpanolla puolustetaan tiiviisti ja isketään terävästi vastaan. Pälkäneläisten kärsivällinen jauhaminen alkaa tuottaa tulosta pelin edetessä. Teemu Jokinen iskee avausmaalin, Jarno Ilomäki kaventaa lukemiksi 2–4. Aleksi Järvi ja Jokinen heiluttavat maaliverkkoa vajaan kymmenen sekunnin välein, nostavat Lujan tasatilanteeseen ja herättävät suuren riemun Tampereen tennishallille saapuneen pälkäneläisyleisön keskuudessa.

Mitään ei jätetä sattuman varaan. Henri Åhman siirtää pallon vielä maaliin pelin loppupuolella, ja Luja voittaa 5–4. Kruunien tappio tietää Lujalle suoraa paikkaa kakkosdivisioonassa ensi kaudelle.

Päivän toisessa ottelussa  Lujalla ei enää ole panosta, mikä näkyy. Löysin rantein pelannut joukkue taipuu Forssan Alulle tapahtumarikkaassa ottelussa 8–12. Loukkaantuneena kokoonpanoon merkitty Tommi Hildén käy laukomassa rangaistuslaukauksen, ja muun muassa pitkän linjan Luja-pelurit Erkki Hyöki, Jussi Vilkki ja Jarkko Ottman pääsevät tehopisteille.