SPR kasvatti jäsenmääräänsä Luopioisissa – kevätkokouksessa muistettiin osastossa pitkään toimineita vastuunkantajia

Tasavallan presidentti myönsi ansiomitalit kuudelle SPR Luopioisten vapaaehtoiselle.

Koronaepidemia kokoontumisrajoituksineen on vaikuttanut myös yhdistysten toimintaan. Punaisen Ristin Luopioisten osaston kevätkokouksessa käsiteltiin yhdistyksen toimintakertomus ja todettiin, että vuoden varrelle oli mahtunut, olosuhteista huolimatta, noin 25 eri aktiviteettia. Iloinen uutinen oli jäsenmäärän kasvu – Luopioisten osastoon liittyi viime vuonna 23 uutta jäsentä.

SPR:n Luopioisten osaston vakiintuneita toimintamuotoja ovat muun muassa ystävätoiminta ja seurakuntatalolla tiistaisin pidettävä soppakahvila. Punaisen Ristin näkyvin aktiviteetti Nälkäpäivä tuotti viime vuonna Luopioisissa ennätystuloksen 2061 euroa. Osasto kanavoi varoja myös paikalliseen avustustoimintaan seurakunnan diakoniatyön kautta yhteensä 1490 euroa.

Osaston kevätkokouksessa vieraillut Hämeen piirin järjestöasiantuntija Marjut Välimaa muistutti, että Punaisen Ristin avustustoiminta meillä ja maailmalla ei olisi mahdollista ilman toimivia paikallisia osastoja ja niiden vapaaehtoisia. Luopioisten osaston kevätkokouksessa muistettiinkin osastossa pitkään toimineita vastuunkantajia. Tasavallan presidentin myöntämät kultaiset ansiomitalit luovutettiin Raija Vaalerille ja Eeva Vuoriselle. Pronssisen ansiomitalin saivat Kerttu Iisakkila, Seija Toivonen, Maire Seppälä ja Rauha Valkama.

Ukrainan sota ja sen aiheuttama humanitaarinen kriisi on herättänyt suomalaisten auttamishalun. Punaisen Ristin toimintaan on tullut mukaan uusia vapaaehtoisia. Jos SPR:n työ kiinnostaa, helppo tapa ilmoittautua mukaan on nettisivut oma.punainenristi.fi tai sitten voi vihjaista kiinnostuksesta paikallisille toimijoille.