”Olen tosi huono pysymään aloillani” – mitalin makuun kautensa päättänyt Topi Rönni tuskin malttaa levätä laakereillaan ennen kesätreenien alkua

Alle 18-vuotiaiden poikien MM-kisojen pronssiottelu Suomi–Tshekki pelattiin Saksan Landshutissa sunnuntaina 1.5.2022. Topi Rönni pokkasi turnauksen päätteeksi MM-pronssia, ja lisäaihetta hymyyn antoi seurajoukkue Tapparan voittama SM-kulta.

Topi Rönni vastaa puhelimeen Tampereelta. Suuntana on Pälkäne, takataskussa Saksasta tuliaisina tuotu MM-pronssimitali alle 18-vuotiaiden jääkiekon MM-kisoista.

– Se oli upea reissu. Saimme kruunata turnauksen pronssimitaleilla. Se oli viimeinen turnaus yhdessä tällä jengillä, tuo joukkue ei enää tule missään pelaamaan, Rönni sanoo.

Ruotsia vastaan välierissä koettu tappio kismittää hieman edelleen, mutta mitali toki on pyyhkinyt isoimman harmituksen. Vaikka arvokisamitalin tavoittelusta oli puhuttu joukkueen sisälläkin ennen turnausta, Rönni myöntää mitalin saamisen tuntuneen – ja tuntuvan edelleen – hieman oudolta.

Vaan mitä tapahtui sen jälkeen, kun nuoret leijonat tuulettivat pronssipelin päätössummerin jälkeen? Tunnelma oli niin jäällä kuin kopissakin huikea, mutta jättimäisiä irtiottoja ei mitalihuumassa ainakaan Rönnin mukaan nähty.

– Kopissa laitettiin omat voittobiisit soimaan, lähdettiin hotellille syömään ihan tavalliseen tapaan ja palattiin sitten hallille pakkailemaan kamoja. Samalla katseltiin vähän finaalia. Hotellille palaamisen jälkeen vietettiin aikaa yhdessä, ja aamulla suhteellisen aikaisin pitikin olla jo lentokentällä.

Hienoimmat – ja ikimuistoiset – muistot turnauksesta jää Rönnin mukaan välieräpaikan varmistaneen voitokkaan Kanada-ottelun loppuhetkistä. Suomi nousi rivikatsojan silmiin jo mahdottomaksi käyneestä takaa-ajotilanteesta kanadalaisten rinnalle ja lopulta ohi.

Hotellin ja jäähallin lisäksi Saksan maisematkin ehtivät tulla tutuiksi välipäivinä, jolloin pelaajat kävivät muutamaan otteeseen kiertelemässä kaupungilla. Tiivis pelitahti aiheutti kuitenkin sen, että vapaa-aika kului pääasiassa lepäillen, edellispelistä palautuen ja seuraavaan valmistautuen.

Rönnin rooli joukkueessa oli sellainen kuin hän ennalta oli ajatellutkin.

– Tuossa joukkueessa olen tottunut olemaan aika isossa roolissa ja pelaamaan tasaviisikoiden lisäksi yli- ja alivoimaa. Nymanin Janin kanssa olemme pelanneet samassa ketjussa käytännössä koko maajoukkueuran ajan.

Toukokuun alkupäivät Rönni on keskittynyt pitkälti rentoutumiseen, johon golf tarjoaa erinomaiset eväät. Päättyneen ja uuden kauden väliin jää nyt vain reilun parin viikon tauko, jonka aikana aikatauluille ja jääkiekolle saa viitata pelikintaalla.

– Se on oikeastaan ainoa hengähdystauko vuoden aikana, mutta olen tosi huono pysymään aloillani. Eli ei se mitään lomaa urheilusta kyllä tule olemaan.