Liikuntatreffit kutsuvat urheilukentälle

Markku Saarela, Tiina Kokkola ja Erkki Iivonen suunnittelemassa kolmen eläkeläisyhdistyksen yhteistä tapahtumaa. Liikuntatreffeillä ovat mukana myös Pälkäneen kunnan liikuntapalvelut.

Pälkäneläiset eläkeläisyhdistykset tekevät merkittävän uuden avauksen ja järjestävät ensi kertaa yhteistä tapahtumaa Pälkäneelle. Liikkumisen ja ulkoilun ympärillä rakentuva Liikuntatreffien päivä on haluttu suunnata kaikille – ei vain tietyn eläkeläisyhdistyksen jäsenille, tai edes ainoastaan eläkeläisille.

Toki yhdistykset samassa yhteydessä esittäytyvät ja toivottavat uusia jäseniä tervetulleeksi. Korona on rokottanut yhdistysten jäsenmäärää, kun jäsentoimintaa ei ole saatu järjestettyä ja toisaalta ihmisten kiinnostus sitoutua on laskenut takavuosiin verrattuna.

Samalla Liikuntatreffeillä halutaan muistutella ihmisiä siitä, että eläkeläisyhdistyksen toimintaan mukaan lähtemistä ei tarvitse välttämättä odotella siihen asti, kun ensimmäinen virallinen eläkepäivä koittaa. Nivelvaihe suuressa elämänmuutoksessa voi olla helpompi, jos yhdistyksen ihmiset ja toiminta ovat jo jossakin määrin tuttuja.

Tapahtuman ohjelmassa on muun muassa mölkkyä, petankkia, ratakävelyä ja luontopolkuvisa. Paikalla toimii myös kahvio.

Mukana tapahtumassa on yhdistysten suureksi tyytyväisyydeksi myös Pälkäneen kunta, jonka liikuntapalvelut järjestävät paikalla ohjattuja jumppatuokioita. Pälkäneen senioreiden Tiina Kokkola kehaiseekin kunnan selvästi sisäistäneen uuden, hyvinvointialueen myötä muuttuvan roolinsa. Näkemystä vahvistaa se, että liikunta- ja vapaa-aikasihteeri Petri Ketolan mukaan kunnassa pohditaan käyttöönotettavaksi eläkeläistoiminnalle osoitettavia omia avustuksia.

Pyrkimykset kuntalaisten liikuttamiseksi nähdään koituvan kaikkien hyödyksi.

– Mitä enemmän liikutaan, sitä terveempiä ollaan, kiteyttää Eläkeliiton Sydänhämeen yhdistyksen puheenjohtaja Markku Saarela.

Liikuntatreffit järjestetään Onkkaalan urheilukentällä 3. kesäkuuta kello 13–16.