Taidepappilan kesä on entistä monipuolisempi – meksikolainen kahvila aloittaa, suunnitteilla on myös yötapahtuma

Teemu Luodon tekemällä naamiolla on kantaa ottavat värit.

Kuhmalahden Taidepappilan tuleva kesä on entistä monipuolisempi. Taidepappilan 51. kesänäyttely avautuu 25. kesäkuuta. Siihen pääsee tutustumaan 21. elokuuta asti tiistaista sunnuntaihin kello 12–18. Näyttelyn kuraattorit ovat Jukka Tuominen ja Aaron Helo.

Esillä on 13 taiteilijan teoksia: erilaisilla tekniikoilla tehtyä maalaustaidetta, videoteos, tilateoksia, veistoksia sekä keramiikkaa. Mukana olevat taiteilijat ovat Aaron Helo, Pekka Kainulainen, Petri Kiviniemi, Virve Lilja, Teemu Luoto, Heli Mäkinen, Maaria Märkälä, Säde Numminen, Iiris Pessa, Ville Rantanen, Jukka Tuominen, Kirsti Tuokko ja Sanna Vakkilainen. ​

Kesällä taidepappilassa järjestetään lyhytkursseja lapsille ja aikuisille. Uuttakin on tiedossa, sillä meksikolainen kahvila aloittaa toimintansa. Kahvila on avoinna näyttelyaikataulujen mukaisesti. Sitä varten on tarkoitus rakentaa ulos terassi, ja esille on tulossa meksikolaista rekvisiittaa.

– Tyttäreni Minna ja Aaron Helo, joka on asunut Meksikossa kahdeksan vuotta, pyörittävät kahvilaa, taidepappilan isäntä Teemu Luoto kertoo.

Loppukesäksikin on suunnitteilla uutta, sillä taidepappilassa on tarkoitus järjestää yötapahtuma 20. elokuuta.

Kuhmalahden Taidepappilan kesänäyttelytoiminta alkoi jo vuonna 1971, ja se on Oriveden Purnun jälkeen vanhin kesänäyttelypaikka Suomessa.