Kirkkarit täyttävät 140 vuotta – luvassa juhlamenot poikkeusjärjestelyin

Viime vuoden Kirkkarit vietettiin helteisissä tunnelmissa. Tänäkin vuonna päälava on poikkeuksellisesti ulkona.

Aitoon kirkastusjuhlat viettää tänä vuonna 140-vuotissyntymäpäiviään. Aitoon VPK:n puheenjohtaja Erkki Hyökin mukaan festareiden ohjelmaan on panostettu tänä vuonna normaalia enemmän, ja festareiden odotetaan keräävän kävijöitä peräti kahdeksaa tuhatta.

Aitoon kirkastusjuhlat eli Kirkkarit järjestetään 9.–11. heinäkuuta, ja juhlat avaa Antti Ketonen. Ketosen jälkeen lavalle nousevat Elastinen, Popeda ja Teflon Brothers.

Sunnuntaina päivällä juhlitaan perinteisesti myös järjestävän tahon, Aiton VPK:n vuosijuhlaa palokunnan marssin ja koko perheelle suunnatun ohjelman voimin. 140-vuotisjuhlaa vietetään kello 12–16, ja marssi järjestetään kello 13 Valkeakosken Puhallinsoittajien tahdittamana. Juhlapuheen pitää Kari Alanko Pirkanmaan pelastuslaitokselta. Esiintymässä nähdään myös Pikku Papun orkesteri, imitaattori Jukka Laaksonen ja Lumina Productionsin akrobatiaesitys. Tapahtumassa on myös pelastusnäytös, ja päiväohjelmaan on kaikille vapaa pääsy.

Sunnuntai-illan juhlat avaa Mariska. Tämän jälkeen kirkkarivieraita viihdyttävät Gasellit, Vesala ja Klamydia.

Festarin viimeisenä päivänä lavalle nousee Juliet Jonesin sydän. Illan toisena esiintyjänä on Jannika B, ja juhlat kruunataan Haloo Helsingin ja juhlat totutusti päättävän Apulannan tahtiin.

Myös maanantain suositut päivätanssit palaavat ohjelmaan kahden vuoden tauon jälkeen. Tanssimusiikkia tarjoavat Jarkko Yli-Sikkilä ja Soiva orkesteri solistinaan tangokuningatar Pirita Niemenmaa, sekä toisena bändinä Jarkko Salmi ja Sunset. Käytössä on myös niin sanottu tanssipysäkki, jolta voit varmistaa pääsysi tanssilattialle.

Koronatilanteen vuoksi juhlat toteutetaan poikkeusjärjestelyin, joista merkittävimpinä muutoksina vanhaan voidaan pitää ulkona olevaa päälavaa ja sitä, että iltatapahtumat ovat kiellettyjä alle 18-vuotiailta.