Sydän-Hämeeseen saapuu Pohjois-Koreasta paenneita vieraita – musiikkia ja mielenkiintoisia elämäntarinoita voi kuulla Pälkäneen kirkossa

Tänä kesänä Sydän-Hämeen seudulle saapuu korealaisia vieraita, kun Durihana International School Team vierailee Pälkäneellä, Kangasalla ja Valkeakoskella. Tiimi tulee Etelä-Korean Seoulista.

Tiimin jäsenillä on mielenkiintoiset elämäntarinat. Monivaiheisten tapahtumien kautta he ovat paenneet Pohjois-Koreasta päätyen lopulta opiskelemaan Durihana International Schooliin.

Tiimin matkanjohtajana toimii Durihana International Schoolin perustaja ja rehtori, pastori Chun Ki Won, joka on auttanut yli 1200 pohjoiskorealaista pakenemaan Etelä-Koreaan. Chun Ki Wonin työ alkoi vuonna 1995 hänen matkustettuaan Pohjois-Korean rajalle. Lähes kolmenkymmenen vuoden ajan entinen hotellinomistaja on omistautunut pakenevien auttamiseen.

Durihana International School on perustettu auttamaan pohjoiskorealaisten sopeutumista eteläkorealaiseen yhteiskuntaan. Koulua ylläpitää eteläkorealaiset seurakunnat, ja sen päätehtävä on pelastaa, majoittaa ja kouluttaa yliloikanneita. Tällä hetkellä koulussa on noin 50 opiskelijaa, joista kymmenen osallistuu Suomen vierailuun.

Tiimin musiikkipitoista ohjelmaa, sekä pastori Chun Ki Wonia on mahdollisuus kuulla sunnuntaina 19. kesäkuuta Kangasalan helluntaiseurakunnassa kello 11 ja Valkeakosken kappelikirkossa kello 17. Pälkäneen kirkossa tiimi vierailee 21. kesäkuuta kello 18.