SB Lujalle huippuvahvistus – Sahalahti-kytkökset vetivät liigauransa mitaliin päättäneen Joni Henttosen pälkäneläisjoukkueen riveihin kakkosdivisioonaan

Joni Henttonen siirtyy SB Lujaan Nokian KrP:stä, jota hän ehti edustaa pitkään. Henttonen päätti liigauransa keväällä SM-hopeaan.

Salibandyliigassa vuosia viihtynyt puolustaja Joni Henttonen päätti pistää pelihommat korkeimmalla sarjatasolla pakettiin viime keväänä.

– Aikansa kutakin. Minulla on kaksi lasta, ja haluan antaa enemmän aikaa heillekin – samoin opiskelulle ja ystäville. Täytän sitä paitsi 33 vuotta lokakuussa, ja onhan tämä liigatasollakin sellainen vähän yli parikymppisten laji, Henttonen summaa.

Vaikka kunto kyllä edelleen kantaisi, on liigakauden läpivienti henkisesti ja fyysisesti raskas prosessi, joka vie paljon aikaa ja aikatauluttaa vahvasti kaikkea elämää. Aikaa muille tärkeille asioille jää helposti liian vähän.

Lopettamispäätöksen tehnyt Henttonen huomasi kuitenkin kevään mittaan, että halu jatkaa salibandyn pelaamista oli liian vahva kokonaan tukahdutettavaksi.

– Ei siinä ole kyse pelkästään urheilusta, vaan liikunta on itselleni se elämän juttu, se että pitää itsensä kunnossa. Halusin liikunnan säilyvän, ja toisaalta myös joukkueyhteisössä toimiminen on itselleni tärkeää.

Keskustelut SB Lujan kanssa etenivät puheista sopimussuunnitelmiin vikkelästi, koska pälkäneläisjoukkueessa on useita Henttosen tuttuja nuoruusvuosilta ja entisiä pelikavereitakin. Sahalahtelaistaustaisen pelurin oli toki luontevaa keskustella myös viitosdivisioonaan nousseen Sahalahden Kunnon edustuksen kanssa, mutta urheilulliset tekijät puolsivat tuoreen liigamitalistin valinnan kohdistumista korkeammalle sarjatasolle kakkosdivisioonaan ja Pälkäneelle.

 

Ei itsekästä johtamista

Yhdeksän kauden aikana Nokialla Henttonen oli mukana nostamassa KrP:tä vuodesta toiseen mitalista taistelevaksi liigaseuraksi, joka on menestynyt myös Suomen cupissa. Tänä keväänä kaulaan pujotettiin hopeaa, ja Henttonen oli isossa roolissa pimentäessään pudotuspeleissä vastustajien tähtihyökkääjiä illasta toiseen.

Henttonen ei ole koskaan ollut pelaaja, joka hamuaisi parrasvaloihin tai hakisi itsekkäitä ratkaisuja.

– Joukkueen menestyminen on itselleni se juttu. Autetaan omaa ketjua ja sitä kautta joukkueen menestystä, niin myös ensi kaudella Lujassa.

Lujassa hierotaankin tyytyväisinä käsiä kainaloita myöten yhteen Henttosen saapumisen myötä. Johtajuus, alivoimaosaaminen ja puolustuspään taidot tulevat tarpeeseen joukkueen aloittaessa kakkosdivisioonakautensa.

Henttonen oli noin 14-vuotias, kun jääkiekkotoiminta omalle ikäluokalle loppui Sahalahdella. Vuoden ihmettelyn jälkeen hän ja Mattilan Riku alkoivat tutkiskella, millaisia salibandymahdollisuuksia Tampereella olisi tarjolla.

– Näimme Ilveksen mainoksen, soitimme sinne ja menimme. Laji oli tullut tutuksi seurakuntasählyn tai vastaavan kautta, ja olihan siinä sama idea kuin jääkiekossa: viisi kenttäpelaajaa ja mailalla pelataan, Henttonen nauraa.