Kelluva vesipuisto aloittaa Vesaniemessä juhannuksen jälkeen keskiviikkona – radalle tulee trampoliini, erilaisia esteitä ja liukumäki

Kangasalan Vesaniemeen on rakentumassa liki 1000-neliöinen kelluva vesipuisto. T3Park Vesaniemi aukeaa yleisölle juhannuksen jälkeisellä viikolla keskiviikkona 29. kesäkuuta kello 12.

Vesaniemeen tuleva vesipuisto on saapunut Helsinkiin, tullattu ja kuljetettu Pirkanmaalle eli aikataulu etenee suunnitelman mukaisesti. Sijainti Vesaniemessä on otollinen, sillä vieressä ei ole isoa selkää eikä tuuli pääse puhaltamaan suoraan puistoon eikä vedessä ole virtauksia.

T3Park koostuu erillisistä puhallettavista elementeistä, joista kootaan erityyppisiä kokonaisuuksia. Radalla on muun muassa trampoliini, ylitettäviä sekä alittavia esteitä, liukumäki veteen sekä tasapainoesteitä.

Vesaniemen vesipuisto aloittaa toimintansa 29. kesäkuuta. Kuva on Eteläpuiston vesipuistosta Tampereelta.

Vesaniemen vesipuisto työllistää kangasalalaisia nuoria, ja sitä on valmisteltu yhteistyössä Kangasalan kaupungin kanssa. Lupa-asiat ovat yrittäjän mukaan edenneet joutuisasti.

– Vesipuisto on loistava uusi liikunta- ja hauskanpitopaikka Kangasalan keskustan tuntumassa Vesaniemessä. Uskon, että moni on innoissaan uudesta palvelusta, toteaa Kangasalan kaupungin elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala.

Alaikäraja vesipuistoon on kuusi vuotta. Alle 8-vuotiaat pääsevät vesipuistoon vain 18-vuotiaan valvojan seurassa. 8–10-vuotiaan lapsen kanssa on oltava täysi-ikäinen valvoja, joka valvoo lasta jatkuvasti vähintään rannalta. Yli 11-vuotias lapsi voi tulla puistoon itsenäisesti huoltajan suostumuksella.

Kaikille puistoon tuleville pidetään ennen sisäänpääsyä info, jossa käydään läpi turvallisuusmääräykset. Kaikilta puistossa olevilta edellytetään kelluntaliivin käyttöä, joka sisältyy lipun hintaan.

T3Parkilla on vesipuisto myös Eteläpuistossa Tampereella.