”Jos avaat silmäsi, näet paremmin” – Plutonius Tähtisen juhannushoroskooppi piirtää tähtimerkkien keski- ja loppukesän askelmerkit

Sydän-Hämeen Lehden vilkkusilmäinen luottoastronomi Plutonius Tähtinen hieroi futuurista aurinkorasvaa nahkaansa, asetti kosmiset lasit silmilleen ja katseli Aurinkoa, Merkuriusta ja muita taivaankappaleita sillä silmällä. Nähdyn perusteella Tähtiseltä syntyi kepeän pirskahteleva juhannushoroskooppi 2022.

 

Oinas 21.3.–19.4.

Kuin etana poutaa edellä oinas näyttää sarvensa ja puskee pää edellä eteenpäin. Vastatuulesta huolimatta oinas raivaa tietään kohti avarampia maisemia sitkeästi ja jämäkästi. Oinaan kannattaa kulkiessaan kuitenkin varoa, ettei osu kanssamatkaajiin ja muistaa se, että joskus hellittäminen on takomista voimakkaampaa. Oinaan ei kannata myöskään halveksua haurauttaan, vaan vaalia sitä kuin kesäistä, kaunista niittykukkaa.

 

Härkä 20.4.–20.5.

”Käy päälle, härkä!”, kehotti Uuno Turhapuron appiukko vuoristoneuvos Tuura takavuosien Uuno Epsanjassa -elokuvassa. Kehotus pätee tänäkin kesänä, sillä etenkin keskikesän aikaan asia kuin asia ratkeaa härän käsittelyssä. Jotkin ratkaisut syntyvät niin luontevasti ja kuin itsestään, että et välttämättä edes tiedä olleesi asian katalyytti. Toisinaan hyvä niin.

Punainen on – ironista kyllä – härälle suotuisa väri, kun illat pimenevät.

 

Kaksonen 21.5.–21.6.

Kaksonen viettää tänä kesänä villiä ja vapaata kesää. Erityisesti heinäkuun alkupuoli on kaksosille vauhdikasta aikaa. Kannattaa kuitenkin varoa, ettei mopo lähde täysin käsistä tässä vapauden huumassa.

Elokuun alkupuolella onkin hyvä ottaa rauhallisemmin, sillä kulman takana saattaa odottaa yllätys, joka voi muuttaa loppuvuoden suuntaa merkittävästi.

 

Rapu 22.6.–22.7.

Elämä on aina yhtä jännittävää ja yllättävää, saat huomata tämän jo juhannuksena kouriintuntuvalla tavalla. Ei hätää, sillä yllätykset ovat pääosin myönteisiä, joten ota niistä kaikki irti!

Varo kuitenkin vähän, ettet ala säätää ja hölmöillä. Juhannuksen tapahtumilla voi olla kauaskantoisia seurauksia, joten muista myös ajatella päätöstesi järkevyyttä kaiken huuman keskellä. Pidä pää kylmänä!

 

Leijona 23.7.–22.8.

Leijonan ärjyntä kuuluu tänä kesänä kovempaa kuin ennen. Voimakas ääni saattaa säikyttää leijonan itsensäkin, mutta pelkoon ei ole syytä – ääntä mahtuu maailmaan. Leijonan on tärkeää opetella pitämään huolta omista rajoistaan ajoissa, jotta paineita ei kasaannu liikaa. Hiljaisen hyväksynnän ja rajun ärjymisen välissä on rakentava jämäkkyys, jota leijona saa tänä kesänä opetella. Silloin ukkosilma vaihtuu myrskyn jälkeiseksi raikkaudeksi, jossa on helppo hengittää.

 

Neitsyt 23.8.–22.9.

Alkukesän energian kyllästämänä olet päässyt näyttämään muille kevyemmän ja viihdyttävämmän puolesi puurtaja-minäsi vastapainoksi. Tämä on saanut jotkut yllättymään näkemästään. Pahimmillaan tämä voi johtaa jopa hankaliin väärinymmärryksiin, ellet oitis ole selittämässä asian todellista laitaa. Kahdesti voi olla tarpeen kääntää asioita parhain päin.

Joka tapauksessa Gimmel-yhtyeen sanoin ”sua polttaa liekit rovion” hyvässä merkityksessä – rakkausrintamalla on kuumaa, olit sitten sinkku tai varattu.

 

Vaaka 23.9.–22.10.

Tasapainosta ei ole juhannuksena tietoakaan, kun vaaka pistää tuulemaan. Ja anna mennä rohkeasti vaan, vaaka on huvittelunsa ansainnut: pitkä talvi on takana ja kesän valoisat illat edessä.

Heinäkuun helteillä elämääsi astelee uusi tuttavuus. Ei kuitenkaan kannata aluksi luottaa liikaa uuteen tuttavuuteen, vaikka siinä piileekin merkittävä muutoksen mahdollisuus.

 

Skorpioni 23.10.–21.11.

Kevään aherruksen jäljiltä olet levon tarpeessa. Menoja on riittänyt niin yksityiselämän kuin työelämänkin puolella, joten nyt haluat vain ladata akkuja. Koeta kuitenkin muistaa, etteivät muut välttämättä ymmärrä vetäytymistarvettasi.

Kun jaksat juhannuksen sosiaalisuuden, sitten on lupa nauttia vähän rauhallisemmasta kesän lumosta. Odota vaan – kyllä sinä lopulta pääset siihen kaipaamaasi mielentilaan riippukeinussa!

 

Jousimies 22.11.–21.12.

Jousimiehen jousi saattaa tänä kesänä osoittaa suotta toisiin tai omaan itseen syyttelevän sormen tavoin. Nyt on hyvä hetki opetella asettamaan teroitettu jousi ja kielenkärki hetkeksi syrjään, ja kääntää jousta jännittävät kädet silitysasentoon. Suksien mentyä ristiin on sovinnon rakentaminen suotavaa aloittaa, ehkä ensin itsestään. Sovinto elämän kanssa helpottaa jousimiehen oloa viilentävän tuulen tavoin polttavana hellepäivänä. Jousimiestä kohdanneiden vastoinkäymisten hyväksyminen ei ole välttämättä helppoa, mutta lopussa seisoo kiitos.

 

Kauris 22.12.–19.1.

Tiedätkö sen tunteen, kun kaikki onnistuu?

Saat odotella sitä valitettavasti vielä hetken, sillä juhannuksesta alkaen elämältä saamasi kyyti on jokseenkin epätasaista ja matka alkaa alavireisesti. Ota positiivisena vastaan se, että pitkiä matalalentojaksoja ei ole luvassa – joskaan ei ole pitkän pitkiä auvon hetkiäkään. Siksi ilo kannattaa ottaa irti silloin, kun se on mahdollista.

Jostain syystä aamut ovat kauriin heiniä. Älä siis nuku onnesi ohi, jotta voit syksyllä myhäillä löytämääsi aarretta.

 

Vesimies 20.1.–18.2.

Juhannuksena vesi tarjoaa – jossakin olomuodossa – vesimiehelle vastauksen asiaan, joka on askarruttanut mieltä pitkään. Älä siis jätä huomioimatta sitä, mitä se yrittää kertoa.

Mökkiolosuhteissa vesimies on tänä kesänä parhaimmillaan. Tähtien asento on sen verran suotuisa, että edessä voi olla vaikka millainen rakkauden roihahdus.

 

Kalat 19.2.–20.3.

Sinulla on taipumusta turhaan vaatimattomuuteen keskikesän juhlankin aikaan. Koeta nauttia aikaansaannoksistasi kaiken juhlahumun keskellä. Olet todellakin kehujen tarpeessa. Ja kun niitä saat, ota ne avosylin vastaan!

Juhannuksen jälkeen sinua odottaa kiinnostava tapaaminen. Siitä voi alkaa mielenkiintoinen uusi jakso elämässäsi. Pidä kaikki aistit avoimina!