Onkkaalan VPK:n juhlia vietetään Vilpolassa kahden vuoden tauon jälkeen – luvassa on tuttuun tapaan päiväjuhlat sekä kahdet tanssit

Onkkaalan VPK:n 139-vuotisjuhlia vietetään heinäkuun alussa.

– Mukava päästä pitämään ja järjestämään juhlallisuuksia koronatauon jälkeen, Hermanni Koivisto Onkkaalan VPK:sta miettii.

Päiväjuhla alkaa Vilpolassa sunnuntaina 3. heinäkuuta kello 15. Tiedossa on palokunnan marssi heti tilaisuuden aluksi. Ohjelma jatkuu palkitsemisten, musiikin, arvonnan, kenttäpelien ja paloautoajelun merkeissä.

Palokunnan juhliin perinteisesti kuuluvat tanssit ovat ohjelmassa tänäkin vuonna. Sunnuntain tanssittajana Vilpolassa on Kyösti Mäkimattila & Varjokuva. Maanantain 4. heinäkuuta rääppiäistansseissa juhlakansaa liikuttaa In The Mood & Suvi Karjula. Tanssit alkavat molempina iltoina kello 20.

Onkkaalan VPK:n juhlia vietetään heinäkuun alussa. Kuva on kesältä 2019, jolloin juhlat päästiin viimeksi pitämään ennen koronapandemian alkua.

Onkkaalan VPK:n hälytysosastossa on jäseniä kolmisenkymmentä, joista 10–15 osallistuu aktiivisemmin pelastustoimintaan. Nuoriso-osasto kokoontuu kerran viikossa syys- ja kevätkaudella.

– Nuoriso-osastossa on mukana viitisentoista lasta ja nuorta. Sen toiminta uhkasi jo hiipua, mutta uusien aktiivien myötä sen toiminta pyörii taas hyvin, Koivisto iloitsee.

Onkkaalan VPK:ssa toimivat myös nais- ja veteraaniosastot.