Kirkkareilla nautittiin tunnelmasta, ja väkeä riitti jo ensimmäisestä päivästä lähtien – ”Nyt on vapautunut fiilis, kun festareille pääsee taas”

Outi Ristamäki, Taneli Haaga ja Hanna Heinämäki ovat kiertäneet paljon festareita ennen koronaa. Kirkkarit ovat kolmikolle koronatauon jälkeen ensimmäiset festarit.

Aitoon kirkastusjuhlat, tuttavallisemmin Kirkkarit, keräsivät paljon juhlijoita Aitoon Honkalan ympäristöön jo ensimmäisenä festaripäivänä uhkaavalta näyttävistä sadepilvistä huolimatta. 140 vuotta täyttävät Kirkkarit käynnisti lauantaina Antti Ketonen, jonka hittibiisin Olisitpa sylissäni mukana yleisö lauloi tunteella.

Antti Ketonen oli 140-vuotta täyttävien Kirkkareiden ensimmäinen esiintyjä.
Festarimusiikki sai osan yleisöstä laittamaan jalalla koreasti.
Yleisö lauloi mukana, kun hittibiisi Olisitpa sylissäni soi.

Monet festarikävijät kehuivat hyvää tunnelmaa, niin myös tamperelainen Richard Kiss.

– Meininki on mahtava. Olen täällä ensimmäistä kertaa, ja vietän täällä koko viikonlopun. Odotan eniten Teflon Brothersia, Kiss sanoo.

Kiss on kiertänyt paljon festareita. Takana on kolme päivää Himoksella, ja seuraavana vuorossa ovat Blockfestit, Summer Sound ja Tammerfestit. Richard Kissin seurassa ollut Sampo Paloviita tunnustautuu rock-ihmiseksi ja kertoo käyneensä Sauna Open Airissa ja Rockfesteillä.

Richard Kiss ja Sampo Paloviita löysivät hattukojun. Kaksikko kertoo nauttivansa festareiden tunnelmasta.

Outi Ristamäelle, Taneli Haagalle ja Hanna Heinämäelle festarit puolestaan ovat ensimmäiset koronatauon jälkeen.

– Ennen olemme kiertäneet paljon festareilla ja keikoilla, Heinämäki sanoo.

– Nyt on vapautunut fiilis, kun festareille pääsee taas, Ristamäki jatkaa.

Heinämäki sanoo odottavansa festareilta eniten tanssimista ja ”iloista meininkiä”. Esiintyjissä kolmikkoa eniten kiinnostavat Vesala, Haloo Helsinki ja Apulanta.

Aitoon Honkalan ympäristö täyttyi festarivieraista.

Martina Mikkanen on tullut Kirkkareille toista kertaa saman ystäväporukan kanssa.

– Tämä on meille sopiva, hauska festari, joka on erilainen kaupunkifestareihin verrattuna. Täällä mukavaa on se, että lavan läheisyyteen pääsee helposti, ja täällä on maalaistunnelmaa, Tampereelta kotoisin oleva Mikkanen sanoo.

Mikkanen odottaa eniten kuulevansa Popedaa ja Teflon Brothersia.

– Hauskaa on, ja tulee olemaan, Mikkanen summaa.

Tuomas Harhala (edessä), Martina Mikkanen (keskellä vasemmalla), Janiika Hakanpää, Saku Raudasoja (ylhäällä vasemmalla), Ville Westerberg, Janne Suntila ja Ville Ilvessola ovat Kirkkareilla toista kertaa samalla porukalla.