Ulkoilukylästä löytää esitteitä ja välineitä

Luopioisten ulkoilukylän lainavene.

Ulkoilumahdollisuuksia Luopioisten suunnalla pohtiva löytää apua esimerkiksi Luopioisten ulkoilutoimistosta, osoitteesta Keskitie 15. Paikalta voi vuokrata kajakkeja, suppilaudan sekä sähköpyöriä.

Kajakkeja on neljä erilaista: aikuisten kaksikko, yksikkö sekä nuorisokajakki ja lasten kajakki. Sähköpyöriä on kaksi kappaletta. Kajakkeja varten on myös kanoottikärryjä, joiden avulla kajakin voi helposti siirtää keskustasta Luopioisten uimarannalle.

Luopioisten rantakeskuksesta, vierasvenelaiturin vierestä, löytyy lisäksi soutuvene, jota voi lainata.

Välineiden vuokraus on osa Luopioinen Ulkoilukylä -toimintaa, jota tekee yhteistyössä Pälkäneen kunnan liikuntatoimi, Luopioisten Atleetit ry ja Tupenpurijat ry. Lisätietoja, välineiden varaukset sekä lainaveneen lukon koodi selviävät puhelinnumeroista 040 0513 664 ja 040 5950 164.

Luopioisten ulkoilutoimistosta ja Luopioisten kuntainfosta saa myös karttaesitettä, jossa kerrotaan lähialueen melontareiteistä lähtöpisteenä Luopioisten uimaranta. Lyhin reitti on Annin saaren kierros, noin kaksi kilometriä. Siikasaaressa on retkitupa, jonne voi vapaasti rantautua ja vapaaehtoista maksua vastaan yöpyäkin. Edestakainen matka sinne on 9 kilometriä, ja yhtä lailla yhdeksänkilometrinen Vekunan kierros tarjoaa kävijälleen palan kauneinta Kukkiaa. Huhtisaaren hienolle retkipaikalle, joka on erinomainen telttaretkikohde, kertyy edestakaista matkaa noin 22 kilometriä. Melontareittiesite löytyy myös verkosta.