Ilmaistapahtuma Harjujazz soi Lepokodilla ja Kirkkoharjulla

Järjestyksessään toinen Harjujazz-tapahtuma soi suomijazzin huippujen voimin 29.–30. heinäkuuta.

Kaikille vapaa ja maksuton jazz-tapahtuma aloitetaan Kangasalan Lepokodilta perjantaina 29.7. kello 17. Lepokodin pihalla kuultavassa konserttisarjassa Heath Ridge soittaa jazzahtavaa bluesia monenlaiseen makuun ja Green Velvet jatkaa jazz- ja soul-henkisellä hyvän mielen musiikilla sekä groovaavilla sovituksilla toteutetuilla tutuilla jazz-standardeilla. Tunnelman ylläpitämistä jatkaa Swing Doctors, joka on pirkanmaalaisista soittajista koostuva, tanssittavan swingin esittämiselle omistautunut kokoonpano. Sastamalalaisen kitaristi-laulaja Marko Ahon luotsaaman yhtyeen ohjelmisto koostuu Benny Goodmanin, Count Basien ja Nat King Colen menevistä klassikkokappaleista. Tällä kertaa Swing Doctors on saanut tähtisolistikseen myös kangasalalaisen saksofonistin Masa Orpanan.

Kello 21 Lepokodin sisätiloihin rakennetulle lavalle pääsevät kaikki halukkaat soittajat ja laulajat yhdessä jammailemaan tuttujen klassikkobiisien tahdissa, kun jo perinteeksi muodostunutta Lepokodin jami-iltaa tahdittaa house band Ahjola Big Band.

Lauantaina 30.7. Kirkkoharjun konserttipäivän aloittaa lastenmusiikkiduo Höpinätötterö, jonka vinkeän vinksahtanut show tarjoilee hupia ja huumoria koko perheelle. Sen lauluissa seikkailevat muun muassa vauhdikkaat ralliautot, herkulliset voileivät sekä Nestori-mato. Orkesterissa laulavat ja soittavat Janne Laurila ja Joonas Keskinen.

Höpinän jälkeen Kirkkoharjulle luo jazztunnelmaa luova trubaduuri Kielo Kärkkäinen, jonka syvä ja koskettava ääni on nostanut hänet lyhyessä ajassa kotimaisten artistien kärkikastiin.

Harjujazzin pääesiintyjänä on maamme valovoimaisimmaksi jazz-artistiksikin kutsuttu Timo Lassy. Saksofonisti-säveltäjä-yhtyeenjohtaja on saavuttanut niin liveyleisön ja levynostajien kuin kriitikoidenkin jakamattoman suosion. Hänen musiikissaan korostuvat huippuunsa hiottu yhtyesoittaminen, vahvat sävellykset sekä ilmaisuvoimainen live-energia. Konsertissa kuullaan uusinta hänen kokoonpanoistaan: Lassyn, basisti Ville Herralan ja rumpali Jaska Lukkarisen muodostamaa trioa.

Kaikkiin konsertteihin on vapaa pääsy. Perjantain pihakonsertin herkuista vastaa Kangasalan Lepokoti ja lauantain herkuista ja anniskelusta Kirkkoharjun Kahvila. Tapahtuman järjestää Kangasalan kaupungin kulttuuripalvelut.