Hevoskarnevaali hätyytteli 2000 kävijän rajaa

Ensimmäistä kertaa järjestetty Hevoskarnevaali-tapahtuma houkutteli 1900 kävijää Pikkolan tapahtumakentälle tutustumaan hevosiin ja hevostoimintaan Kangasalla. Visit Kangasalan tuottama koko perheen tapahtuma huipensi Laukkaa Kangasalle -teemaviikon, jonka tapahtumissa vieraili yhteensä yli 3200 kävijää.

Hevoskarnevaalin ohjelmaan kuului muun muassa paikallisten hevostallien ja alan harrastajien näytöksiä, Kangasalan keppihevosmestaruuskilpailut, luento, talutusratsastusta ja tehtäväpisteitä lapsille. Tavoitteena oli matalan kynnyksen hevostapahtuma.

– Tapahtuma onnistui erinomaisesti ja ihmiset viihtyivät pidempäänkin paikalla. Saimme kiitosta erityisesti siitä, että ohjelma oli laadittu lapsia ja perheitä ajatellen. Sääkin oli sopiva hevostapahtumalle, kertoo tapahtuman tuottaja Lotta Heinonen.

Visit Kangasalan koordinoima Laukkaa Kangasalle -viikko kuului Kangasalan hevosvoimien teemavuoden päätapahtumiin, ja ohjelman tuottivat mukana olleet tallit ja matkailukohteet. Avoimia ovia järjestettiin Laaksolan ratsutilalla, Saarikylien islanninhevostallilla, Huvikummun hevostallilla sekä Kangasalan ratsastuskoululla ja Kangasalan hevostoiminnalla. Lisäksi miniatyyrihevosiin pääsi tutustumaan Lastenmaatila Pikkupihalla Raudanmaan kylätalolla.

Myös keppihevosharrastuksen suosio näkyi teemaviikon tapahtumissa. Kangasalan keppihevosmestaruuskisoihin Hevoskarnevaalilla osallistui yli 100 lasta kolmessa sarjassa. Lastenmaatila Pikkupihalla ja Kimmo Pyykkö -taidemuseolla järjestetyt keppihevostapahtumat keräsivät nekin noin 100 keppihevosharrastajaa kumpikin.

Hevoshistoriaan pääsi tutustumaan Varsamäen Hevosajoneuvomuseossa ja hevosaiheiseen taiteeseen Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Kohteiden yhteisessä Hevosmuseopäivässä kuultiin opastuksia ja luentoja. Kimmo Pyykkö -taidemuseon Hevosia – Horses -näyttely jatkuu vielä 28.8 saakka. Varsamäen Hevosajoneuvomuseoon pääsee tutustumaan sopimuksesta.