Maria Aaltonen ja Pekka Suikkanen konsertoivat Luopioisten kirkossa

Pälkäneeltä kotoisin oleva Maria Aaltonen opiskelee Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikkia.

Luopioisten kirkossa kuullaan sunnuntaina 14. elokuuta musiikkia romantiikan aikakaudelta, jolloin myös kirkon urut on rakennettu (kangasalalainen B.A. Thulé 1890). Teoksia tulkitsevat sopraano Maria Aaltonen ja urkuri Pekka Suikkanen. Ohjelmaa kehystää suomalainen musiikki, ja keskiosa sisältää urkusovituksia piano-, elokuva- ja orkesterimusiikista sekä kirkkomusiikin aarioita ja soololauluja.

Konsertissa teoksia kuullaan muun muassa 200-vuotisjuhlavuottaan viettävältä Franckilta sekä Pergolesilta, Faurélta ja Brahmsilta, Maasalolta, Kuulalta ja Madetojalta.

Pälkäneeltä kotoisin oleva Maria Aaltonen opiskelee Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikkia. Opinnoissaan hän on syventynyt klassiseen lauluun, jossa häntä opettaa Margareta Haverinen-Brandt. Laulajana Aaltonen on kiinnostunut erityisesti tekstin ja musiikin yhteyden sekä tulkinnan kanssa työskentelystä. Monipuolinen muusikko nauttii myös metallimusiikin soittamisesta uruilla.

Finlandia-talon uruilla vuonna 1984 pitämänsä ensikonsertin jälkeen Pekka Suikkanen toimi Helsingin Vanhan kirkon urkurina 1984–2014. Vuoden 2014 elokuusta alkaen hän on työskennellyt Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin lehtorina opetusalanaan urkuimprovisaatio ja liturginen urkujensoitto.

Kello 18 alkavaan konserttiin on vapaa pääsy.

Pekka Suikkanen työskentelee Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin lehtorina.