Haltian kesää piristivät Haltia-päivät ja Torpan kesäkahvila

Viimeisenä kahvilasunnuntaina Torpalla oli nähtävillä myös kylän kädentaitajien töitä. Kuvassa Tapio ja Jani Körhämön metalli- ja puutöitä.

Haltian kylässä oli vireä ja onnistunut kesä Haltia-päivineen sekä sunnuntaikahviloineen, jota pidettiin talkoovoimin auki. Torpan kesäkahvila on suosittu pistäytymispaikka, ja tänäkin kesänä siellä kävi kaikkina aukiolopäivinä monta kymmentä kahvittelijaa.

Kahvilassa oli yli sata kävijää 17. heinäkuuta, kun samana päivänä kylälle kerääntyi vanhojen vehkeitten ystäviä Tapio ja Mervi Körhömön kutsumina, ja suuri osa kävijöistä poikkesi myös kahvilla.

Viimeisenä kahvilasunnuntaina Torpalla oli nähtävillä myös kylän kädentaitajien töitä. Esillä oli muun muassa visatöitä, puutöitä, keramiikkaa, tauluja ja metallitöitä. Taidonnäytteet viestivät Haltian kylän suuresta joukosta eri-ikäisiä ja monipuolisia tekijöitä ja taitajia.

Tänä kesänä julkaistiin myös Haltian kyläkirja, Paula Syväniemen kirjoittama Haltian tanhuvilta. Kirjan painos on myyty loppuun, mutta sitä saa lainata kirjastosta ja kysyttäessä kirjan omistavilta kyläläisiltä.