Kesä Sappeen seikkailupuistossa sujui hyvin: ”Tämä on sellainen koko perheen juttu”

Hilma Saarisen suosikkirata on rata numero seitsemän muun muassa hyvien näköalojen vuoksi.

Tamperelainen Hilma Saarinen on ollut kesätöissä Sappeen seikkailupuistossa. Saarisen mukaan kesä on sujunut hyvin.

– Loma-aikana oli välillä ruuhkaista. Nyt on ollut vähän hiljaisempaa, kun koulut alkoivat. Satasella Sappeelle -paketti on tuonut paljon erityisesti lapsiperheitä tänne. Tämä on sellainen koko perheen juttu, vaikka välillä täällä käy myös nuorisoa, Saarinen sanoo.

Saarisen työnkuvaan on kuulunut muun muassa lippujen myyntiä, valjaiden laittamista, radoilla valvomista, sekä harjoitusradoilla turvallisuusohjeistusta. Saarinen pitää työstä, jossa saa olla ulkona, ja viihtyvyyttä ovat lisänneet myös hyvä tunnelma ja porukka.

Saarinen sanoo, että seikkailupuistossa töissä ollessa ei tarvitse itse olla hurjapää, vaikka perehdytyspäivänä uusilta työntekijöiltä kysyttiin myös rohkeutta.

– Ehkä kuusi kertaa kesän aikana olen laskenut jonkun alas radalta siitä syystä, että kiipeilijää on jännittänyt niin paljon. Perehdytyspäivänä tehtiin base jump, jossa osaa jännitti, mutta minua ei niinkään. Bike Parkissa on enemmän jännitystä, Saarinen sanoo.

Partiota harrastavan Saarisen vahvuudet ovat päässeet työssä hyvin esille.

– Osaan olla lasten kanssa ja jutella mukavia. Ohjaaminen on lisäksi vahvuuteni, Saarinen toteaa.

Koronarajoitusten purkaminen näkyi

Sappeen liiketoimintajohtaja Kosti Puurunen kertoo, että kesä Sappeen seikkailupuistossa on ollut hyvin samankaltainen kuin viime kesä. Erona viime kesään on, että tänä vuonna seikkailupuisto saatiin auki kesäkuun alussa, kun taas viime vuonna seikkailupuisto aukesi heinäkuun loma-aikana.

Puurusen mukaan Satasella Sappeelle -paketti, jolla pääsee sekä seikkailupuistoon että Särkänniemeen, on toiminut hyvin.

– Se on ollut hyvä ja kysytty tuote, joka on tuonut alueelle matkailijoita ympäri Suomen, Puurunen sanoo.

Puurunen ei osaa vielä arvioida tämän kesän tarkkaa kävijämäärää. Viime kesänä kävijöitä oli noin 10 000.

– Kautta on vielä jäljellä ja kävijämäärän suhteen voi käydä vielä miten vain, Puurunen tuumaa.

Avajaiskesään verrattuna seikkailupuiston arki on muuttunut sujuvammaksi.

– Toiminnan pyörittämiseen on tullut rutiinia. Viime kesänä vielä vähän harjoiteltiin, mutta nyt on aika selkeä käsitys, Puurunen sanoo.

Koronarajoitusten purkaminen näkyy myös seikkailupuistossa. Puiston kokonaiskävijämäärä on kasvanut. Toisaalta Puurusen mukaan varsinkin heinäkuussa näkyi, että ihmisillä oli patoutumia lähteä ulkomaille. Tämä puolestaan heijastui kotimaisiin matkailukeskuksiin.

Puurunen kertoo, että syyskauden myötä sekä seikkailupuistoon että Bike Parkiin odotetaan uudenlaista asiakaskuntaa.

– Odotan eniten tältä syksyltä lisää ryhmämatkailijoita ja -asiakkaita Sappeen mäelle.