Torikauppias tuskaili, mihin saa ison autonsa Pälkäneen torilla – ”Voisiko paikalle laittaa pysäköinnin kieltävää liikennemerkkiä tiettyinä aikoina?”

Kimmon kengän torikauppiaalla Ulla Pajuniemellä oli haasteita saada iso pakettiautonsa parkkiin Pälkäneen torilla keskiviikkoaamuna.

Torikauppias Ulla Pajuniemi oli keskiviikkoaamuna ihmeissään, kun ei meinannut saada isoa pakettiautoaan parkkiin Pälkäneen torille.

– Aikani tuossa veivasin, jotta sain sen johonkin sopimaan. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, ja ajattelin siksi pirauttaa toimitukseen, Kimmon kengän torikauppias Ulla Pajuniemi Kankaanpäästä sanoo.

Pajuniemi miettii, voisiko paikalle laittaa liikennemerkin, joka kieltää pysäköinnin tiettynä aikana torilla keskiviikkoisin. Hän ymmärtää, että iso osa autoilijoista tuo lapsensa aamuisin Kostian koululle ja toria käytetään tähän kyyditsemistarkoitukseen yhtenään.

Jonkun ajan jälkeen paikalle ajaa myös Viialan leipomon torikauppias Mika Särkinen. Hän on torilla tuttu näky, sillä mies on käynyt myymässä Pälkäneellä jo 26 vuoden ajan.

– Aina tämä täynnä on. Sekin varmasti jo helpottaisi, että etuosan parkkipaikkoja jätettäisiin käyttämättä. Silti liikennemerkki olisi hyvä, Särkinen miettii.

Hän on huomannut, että moni pitää autoaan parkissa torilla koko päivän. Lauantaisin ongelmaa ei ole, koska silloin ei ole koulua.

Mika Särkisellä on jo lähes 30 vuoden kokemus torimyynnistä Pälkäneen torilla. Hän on huomannut, että paikat ovat usein täynnä.
Torikauppiaat Ulla Pajuniemi ja Mika Särkinen ehdottavat, että keskiviikkojen toripäivinä ainakin tietyille paikoille tiettyyn kellonaikaan laitettaisiin pysäköinnin kieltävät kyltit.