Pälkäneellä järeä lentopallostartti – VaLePa ja Akaa kohtaavat perjantaina Kostialla

Pälkäneen lentopallokausi jyrähtää käyntiin järeällä tavalla perjantai-iltana, kun VaLePan ja Akaa-Volleyn liigajoukkueet kohtaavat Kostia-areenassa kello 18.

Pirkanmaan ylpeyksien kohtaamisesta on tullut jo pienimuotoinen perinne, sillä liigakauden alle sijoitettu harjoitusottelu järjestetään Pälkäneellä jo kolmantena syksynä peräkkäin.

Luvassa on todellinen titaanien taisto: VaLePa on hallitseva Suomen mestari ja Akaan keväinen SM-pronssi oli seuran ensimmäinen liigamitali kautta aikojen.

Ajankohta on erittäin otollinen, sillä kamppailu on molemmille joukkueille viimeinen ennen liigan alkua. Voittoa lähdetään metsästämään ykkösseitsikoilla.

– Odotan, että homma lähtee rullaamaan heti. Viikonlopun turnauksessa jäimme katselijan rooliin vielä ensimmäisessä ottelussa, kun kaveri painoi päälle, VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko viittasi Viron vierailuun.

VaLePa hävisi Vorussa avauspelinsä Karelian Hurmokselle 1–2, mutta sen jälkeen tahti muuttui. Barrus Voru kaatui 3–0 ja Bigbank Tartu 2–1.

Sitä ennen Sastamalan ylpeys oli jo voitokas Lempo-Volleyta, Loimua ja hurrikaania vastaan.

– Pakka on jo aika hyvin kasassa. Hyökkäyspeli saatiin mallilleen nopeasti, koska Mikko Eskon passit ovat tuttuja paitsi Sakari Mäkiselle ja Urpo Sivulalle myös kotimaisille keskimiehille (Mikko Karjarinta, Severi Savonsalmi), Kangaskokko kuvaili.

Kostialla nähdään joukko mielenkiintoisia VaLePa-tulokkaita virolaisesta Karli Allikista, saksalaisesta Ben-Simon Boninista ja ruotsalaisesta Jacob Ekmanista lähtien.

Akaan riveistä löytyy vielä enemmän tuoreita kasvoja. Hakkuri Ali Fazli todisti kovuutensa jo viime kaudella pelatessaan Loimussa. Toinen iranilainen Mohammadreza Beyk on uusi tuttavuus Suomen kentillä. Samoin amerikkalaislaituri Greg Petty ja kanadalaislibero Elijah Risso.

Saku Tuomivaara ja Nico Nurmesniemi ovat vielä toipilaana. Myös Petteri Tyynismaa ja Jere Tikkala saattavat olla sivussa. Passari Mauri Kurppa auttaa vielä Akaata.

– Yhteiset treenit ovat vielä aika vähissä, mutta päivä päivältä on menty parempaan suuntaan. Nyt on hieno tilaisuus testata tämänhetkinen iskukyky, Akaan valmentaja Olli Kunnari tuumi.

Kostian sali on molempien valmentajien mieleen.

– Tupa täyteen ja tunnelma kattoon. Luvassa on peli, jota kehtaa tulla katsomaan, Kunnari vakuutti.

Kummankin joukkueen paras pelaaja palkitaan pelin jälkeen.

Kuulutuksesta vastaa Liutun samettikurkku Mikko Heinämäki. Yleisölle on järjestetty kahvio ja makkaranmyynti.

Luja-Lukon ykkössarjajoukkue järjestää ottelun ja saa tuotot itselleen. Lukon kausikortteja voi ostaa paikan päältä.