Nälkäpäivä-keräys järjestetään taas tällä viikolla – Luopioisissa myös paikallista ystävätoimintaa

Punaisen Ristin logolla varustetut liivit näkyvät katukuvassa taas 22.–24. syyskuuta. SPR järjestää perinteisen valtakunnallisen Nälkäpäivä-keräyksen, joka sai alkunsa ”kaikkien pälkäneläisten rahankeruu talkoista” Pälkäneeltä 42 vuotta sitten.

SPR:n Luopioisten osasto jatkaa osaltaan perinnettä ja järjestää tonkakeräyksen K-Market Järvikansan edustalla. Torstaina kerääjinä toimii myös kirkonkylän koulun oppilaita. Keräyslipaspaikat ovat Luopioisissa K-Market Järvikansa, Apteekki, Mikkolan Navetta, Liekki, Osuuspankki, Kirkonkylän koulu ja Pytinki. Rautajärvellä keräyslippaat ovat Elotähkässä ja Hippeläisen kaupassa. Keräykseen on mahdollista osallistua myös punaisen ristin sivuilla netissä.

Luopioisissa on sydäniskurit K-Market Järvikansassa ja Ravintola Liekissä. K-Market Järvikansan koko henkilökunta on koulutettu SPR:n ensiapukurssilla. K-Market Järvikansa tekee yhteistyötä SPR:n Luopioisten osaston kanssa.

Luopioislaisille on tarjolla myös paikallista ystävätoimintaa SPR:n toimesta. Jos kaipaa ystävää tai on kiinnostunut ystävätoiminnasta, voi ottaa yhteyttä Leea Peltoseen (040 744 9626). SPR Luopioisten osaston pitkäaikainen vetäjä ja puuhanainen Raija Vaaleri on hiljalleen siirtymässä sivuun päivittäisestä toiminnasta, joten uusia toimijoita kaivataan mukaan toimintaan.

Aitoon SPR järjestää hernekeiton, leivän ja kahvin myyntiä Aitoon Pysäkillä torstaina 22. syyskuuta kello 11.30–16. Lisäksi koululaisia on kylällä keräämässä lipaskeräystä torstaina ja perjantaina.