Paikalliseen lähdetään perjantaina varovaisesti vesi kielellä – SB Luja ja KU-68 väistelevät jälleen ennakkosuosikin paineita

Tunnelma on kuin Kummeli-sketsin työkonearvonnassa. Kummalle kuuluu ennakkosuosikin viitta SB Lujan ja KU-68:n kohtaamisessa? ”En minä, ota sinä vaan”, kuuluu molemmista leireistä.

Asetelma on tuttu jo vuosien takaa. Kuten aiemminkin, sekä pälkäneläis- että kangasalalaisleirissä löydetään hyvät perustelut omalle näkemykselle.

Lujalta muistutellaan, että ennen tämänsyksyistä cup-kohtaamista – jossa Luja oli parempi maalein 5–1 – viime vuosien cup-kohtaamiset ovat olleet tiukkoja vääntöjä, jotka KU on kyennyt kääntämään lopulta edukseen. Muistissa on etenkin vuoden 2021 ottelu, jossa Lujan kahden maalin johto suli KU-68:n voitoksi kolmannessa erässä.

KU:n puolelta huomautetaan, että tällä kertaa voimasuhteet vaikuttavat olevan pälkäneläisten eduksi. Kangasalalaisjoukkueesta on siirtynyt kärkipelaajia muihin joukkueisiin, ja isoihin saappaisiin on astumassa nuorempia ja astetta kokemattomampia pelaajia. Kapean pelaajaringin johdosta KU solmi farmisopimuksen kolmosdivarissa pelaavan Punakoneen kanssa, ja joukkue tavoittelee sinänsä realistisesti terävimmän kärjen sijaan lähinnä sarjapaikan uusimista.

Luja avasi kautensa kakkosdivisioonassa voitolla, KU-68 tappiolla. Joukkueet eivät ole vuosiin pelanneet samalla sarjatasolla samasta lohkosta puhumattakaan, mutta nyt myös pistein voittajaa palkitseva paikallisklassikko joukkueiden välillä pelataan Kostia-areenalla perjantaina kello 19.