Taidetta hiekan avulla – Milja Mukkulaisen esikoisnäyttely on esillä Navettakalleriassa

Näkymä Mukkulaisen omasta mökkirannasta ikuistui hiekkatauluun.

Milja Mukkulaisen hiekkataidetta on esillä Mikkola Navetan Navettakalleriassa lokakuussa. Näyttely on samalla osa Mukkulaisen opintoja Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa. Näyttely on Mukkulaiselle ensimmäinen laatuaan.

Hiekalla tekeminen vaatii pitkää pinnaa ja näppäriä käsiä. Mukkulainen käyttää töissään pohjana valokuvaa, jonka päälle hän sitten kiinnittää oikeansävyistä koristehiekkaa. Hiekkatauluja hän on tehnyt jo reippaasti yli kymmenen vuotta.

– Sain idean hiekalla tekemisestä muuttaessani ensimmäiseen vuokrayksiööni ja miettiessäni, että tyhjille seinille pitäisi saada tauluja. Opiskelijalla kun ei ollut varaa ostaa, päätin tehdä itse ja sain sitten idean hiekan käyttämisestä, Mukkulainen kertoo.

Töissä tarvittavan koristehiekan löytäminen ei aina ole yksinkertaista puuhaa. Kun sopivaa hiekkaa tulee jossain vastaan, sitä kannattaakin hankkia heti.

Mukkulaisen näyttely Navettakalleriassa on esillä 29. lokakuuta asti.

Milja Mukkulainen on luopioislaisille tuttu käsityömyymälä Hilma & Olgasta, jossa hän  työskentelee koulutussopimuksella.
Kultahäät 2021. ”Veljekset halusivat muistaa vanhempiensa hääpäivää ja tilasivat hiekkataulun vanhasta hääkuvasta”.

 

Lue lisää:

Milja Mukkulainen tekee valokuvatauluja värillisestä hiekasta