Timmit Mimmit nyhtävät liikunnaniloa kivien paiskomisestakin – kaikille avoin ryhmä treenaa ulkona ympäri vuoden

Timmien Mimmien osallistujat kiittävät ohjaajaansa Pirjo Lehtelää siitä, että harjoitukset ovat monipuolisia ja kekseliäitä. Niitä tehdään omaan tahtiin, eikä kenenkään suorituksia ”kytätä”, joten ilmapiiri on leppoisa. Kuva: Pekka Mustonen.

Jos näette keskiviikkoiltaisin Pälkäneellä oudon näyn, jossa 20–30 naista paiskoo kiviä tai tekee lumienkeleitä hankeen, niin ei hätää. Ne ovat vain ne Timmit Mimmit taas liikenteessä.

Timmit Mimmit on Pirjo Lehtelän ohjaama, Pälkäneellä keskiviikkoisin kokoontuva kaikille avoin ulkotreeniryhmä. Ryhmä treenaa ainoastaan ulkona ja tekee sitä ympäri vuoden, satoi tai paistoi.

Timmit Mimmit perustettiin viitisen vuotta sitten. Tällä hetkellä ryhmässä on noin nelisenkymmentä nimeä, mutta kaikki eivät pääse paikalle joka viikko, joten kokoonpano vaihtelee.

– Keskimäärin paikalla on aina vähintään kymmenisen henkeä, ryhmäläiset arvioivat.

– Treenit on keskiviikkoisin kello 19, ja mukaan pääsee pienellä kertamaksulla. Whatsapp-ryhmässä ilmoitetaan aina kulloisenkin viikon treenipaikka, kertoo ryhmässä mukana oleva Marianne Kyttälä.

 

”Ei tarvita 500 euron verkkareita”

Ryhmäläinen Kati Hildén sanoo, että mukaan kannattaa lähteä rohkeasti. Uusille tulijoille on aina tilaa ja ryhmään on helppoa tulla. Yhtä tosin tarvitaan – huumorintaju ei ole pahitteeksi, sillä porukassa nauraa kätkätetään paljon.

– Timmeissä Mimmeissä tehdään asioita pilke silmäkulmassa. Itse tykkään myös siitä, että tänne saa tulla minkälaisissa treenivaatteissa tykkää, ei tarvitse olla 500 euron verkkareita, Hildén hymyilee.

Kyttälän ja Hildénin mukaan naisryhmässä puidaan liikunnan lomassa myös ajankohtaisia asioita, jos sellaiselle on tarvetta.

– Mutta sekin on paras, että saa joko höpöttää mukana tai olla hiljaa. Ja jokainen treenaa omaan tahtiin ja tyyliin, oman jaksamisen mukaan, sanoo Kati Hildén.

 

Päänputsausta hyvässä porukassa

Ohjaaja Pirjo Lehtelä saa ryhmäläisiltä kiitosta monipuolisuudesta. Treenipaikat ovat kekseliäitä kuten sekin, mitä kulloinkin tehdään. ”Hervottomien spesiaaliharjoitusten” lisäksi myös tavallista perusjumppaa kunnioitetaan.

– Välillä on oltu järvessä, välillä rannalla. Joskus hiekkalaatikolla, joskus kuntoportaissa tai urheilukentällä.

Naiset nimittävät jokaviikkoista tapaamista ”päänputsaamiseksi”, sillä tunnin aikana ei ehdi ajatella mitään turhia huolia. He uskovat, että ryhmä on myös hyvä tapa löytää uusia kavereita, jos on vasta muuttanut Pälkäneelle.

– Meidän ryhmässä käydään myös Kangasalta, eikä tässä mitään kuntarajoja olekaan. Mukaan vaan kaikki, joita tämä kiinnostaa. Ja voihan sitä käydä kokeilemassa vaikka vain yhden kerran testatakseen, onko tämä oma juttu, Kati Hildén kannustaa.

Tässä Timmit Mimmit loppukesästä otetussa yhteiskuvassa. Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin ja on avoin kaikille. Joka kerran ei ole pakko päästä paikalle eli harrastus ei ole ”liian” sitovaa. Helpoimmin mukaan pääsee ottamalla yhteyttä ryhmänvetäjään Pirjo Lehtelään, mutta myös ryhmässä jo olevat auttavat mielellään mukaan. Kuva: Pekka Mustonen.