Rantoja siivottiin ja kunnostettiin Laivarannassa ja laiturirannassa

Talkoilijat vauhdissa. Vasemmalla Mikko Niemi, takana Hannu Tennberg.

LuPoSa eli Luikala- Pohjalahti-Salmentaka kyläyhdistys järjesti viime lauantaina Laivarannassa siivous- ja raivaustalkoot. Traktorikäyttöisellä hakettimella siivottiin tienvarsia ja poistettiin rantaa rumentavia pusikoita. Haketuskone oli Virtasen Veli-Pekan vanhaa perua hakelämmitysajalta kodistaan.

Kun vesi oli sopivasti matalalla, sai rantavedestä vedettyä sinne kaatuneita oksia ja liekoja ynnä muita puunkappaleita ihan käsivoimin tukkisaksilla. Rantaveteen kaatuneita isoja puita tarvinnee katkoa moottorisahalla ja vinssata pois vedestä, ne vielä odottavat toisia talkoita ja enemmän väkeä paikalle.

Veneet olivatkin jo talviteloille nostettuna, paitsi yksi oli ja ollut pitkän aikaa kääntämättä, lieneekö unohtunut. Mahtaisiko veneelle löytyä omistajaa, lukotkin olivat jo melko ruostuneita, mutta vene päällisin puolin vaikutti kunnossa olevalta? Lehtikerroksen alta löytyi vuoden Salmentaan osakaskunnan vuoden 2007 rysä- ja katiska 1- ja verkko 2- merkki.

Maanantaina työstettiin Luikalan laiturirannassa kantojen poistossa. Ja Hannu Hinkka vielä lisäksi kävi tasoittamassa paikalle tuodun hiekan. Kyläyhdistys maksaa siellä konetyöt. Nyt voi viettää järvipäiviä, kun rannat ovat hyvässä kunnossa.

Mahtaisiko veneelle löytyä omistaja?